Πάσχα 2022: Το έκτακτο επίδομα και πως θα το πάρουν οι δικαιούχοι – Θα «βρέξει» χρήμα για χιλιάδες νοικοκυριά

Πάσχα 2022: Σχέδιο ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών

Όπως θολά δείχνουν φέτος το Πάσχα θα υπάρχει ένα έκτακτο επίδομα προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά όλους όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πιο αναλυτικά:

Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια για το έκτακτο επίδομα με τη μορφή Δώρου Πάσχα προκειμένου τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 4 Μαρτίου, όταν και θα υπάρχει σαφή εικόνα για το ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας. Υπάρχει σκέψη να επικρατήσει το σενάριο το επίδομα να καταβληθεί λίγο πριν το Πάσχα προκειμένου να έχει το χαρακτήρα ενός άτυπου «δώρου».

Πως και πότε θα παραδοθεί το επίδομα για το Πάσχα 2022

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το επίδομα να κατευθυνθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά, δηλαδή οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι. Ωστόσο, φαίνεται πως ισχυροποιείται το σενάριο «περισσότερα χρήματα, σε λιγότερους δικαιούχους». Το σενάριο αυτό μεταφράζεται σε παροχή επιπλέον επιδόματος στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εφάπαξ έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Το μοντέλο για τους συνταξιούχους θα θυμίζει το επίδομα που δόθηκε τα Χριστούγεννα με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα δικαιούχοι ήταν συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ σύνταξη), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ (600 + 600 ευρώ σύνταξη) και περιουσία έως 200.000 ευρώ. Εάν τελικά επικρατήσει το συγκεκριμένο σενάριο οι δικαιούχοι δεν θα ξεπεράσουν τους 850.000, συνταξιούχους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η εναλλακτική πρόταση για το Πάσχα 2022

Ως εναλλακτική πρόταση υπάρχει να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο των Χριστουγέννων, για την επιλογή των δικαιούχων, χωρίς όμως το επίδομα να είναι ίδιο για όλους, καθώς το ύψος του επιδόματος θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του κάθε δικαιούχου.

Πιθανό είναι σε αυτή την περίπτωση να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους, συνταξιούχους, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα ανάλογα με το εισόδημα τους.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα