Πάσχα: Η ανατριχιαστική στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο

by Αντώνης Βαλμάς

Αφή Αγίου Φωτός: Τελέστηκε με κατοίκους του Ισραήλ που είχαν εμβολιαστεί

Αφή Αγίου Φωτός: Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, εξήλθε του Παναγίου Τάφου. Κρατούσε σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως, γεμίζοντας τις καρδιές των πιστών με φως.

Τι συμβολίζει η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός

H Tελετή της Αφής του Αγίου Φωτός συμβολίζει την Ανάσταση του Ιησού. Πρόκειται για μία από τις πιο ιερές τελετές που χαρακτηρίζουν την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα, συνήθως, με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών.

Ωστόσο, οι φετινοί εορτασμοί για το Πάσχα των Ορθοδόξων στην Ιερή Γη, στην οποία βρίσκονται τόποι προσκυνήματος για τους Χριστιανούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, επισκιάστηκαν από μία τραγωδία.

Το Ισραήλ πενθεί το θάνατο 45 Εβραίων προσκυνητών που ποδοπατήθηκαν. Ποδοπατήθηκαν όταν επικράτησαν συνθήκες πανικού τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης προς τη Μεγάλη Παρασκευή. Το συμβάν έγινε στη διάρκεια της διοργάνωσης ενός θρησκευτικού φεστιβάλ στα βόρεια του Ισραήλ.

Αφή Αγίου Φωτός: Η ανατριχιαστική στιγμή από τον Πανάγιο Τάφο

Καθώς η Ιερουσαλήμ είχε τεθεί σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκε σχεδόν μέσα σε μία άδεια εκκλησία.

«Η περσινή χρονιά, ήταν μια χρονιά λύπης» δήλωσε η Ροζαλίν Μανίς, μία πιστή από τη Γιάφα, ιστορική πόλη και αρχαίο λιμάνι της Παλαιστίνης στην ανατολική Μεσόγειο. Η ίδια, είναι μεταξύ των 400 πιστών που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία.

Αφή Αγίου Φωτός: Η ανατριχιαστική στιγμή από τον Πανάγιο Τάφο

«Αυτή τη χρονιά είναι καλύτερα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές. Και αυτό γιατί πιστοί από ολόκληρο τον κόσμο δεν επισκέπτονται τη χώρα. Σήμερα, είμαστε μόνο εμείς, που ζούμε εντός της χώρας. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά» παρατήρησε η Μανίς.

Βίντεο από την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Δείτε στο 1:39:00 του παρακάτω βίντεο:

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1191863/pasxa-2021-h-sygklonistiki-stigmi-tis-afis-toy-agioy-fotos-apo-ton-panagio-tafo?fbclid=IwAR3PPSk-bAMSR8-vlT39VoTmdr2HIRAal0rb892S6HBvL697MHeLviUghP8

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo