Πάσχα στο χωριό: Οι λοιμωξιολόγοι λένε να ξεχάσουμε την πασχαλινή έξοδο

Πάσχα στο χωριό: Αντίθετοι με την πασχαλινή έξοδο είναι οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι

Πάσχα στο χωριό: Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τις διακοπές του Πάσχα στη χώρα. Ενώ οι πολίτες επιθυμούν να φύγουν στα χωριά τους για το Πάσχα, αυτό το σενάριο όλο και απομακρύνεται. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σε ιδιαίτερα άσχημα κατάσταση, επομένως οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αντιτίθενται στην φυγή των πολιτών από το κλεινόν άστυ.

Ο καθηγητής Παθολογίας Αχιλλέας Γκίκας ανέφερε χαρακτηριστικά «Ξεχάστε τη μαζική έξοδο το Πάσχα». Μάλιστα προέτρεψε τους πολίτες να σκέφτονται πώς θα κάνουν Πάσχα στη γειτονιά τους. Ακόμα, σχετικά με το σάλο που έχει προκύψει με τη διάρρευση των πρακτικών της Επιτροπής, ο κ. Γκίκας σχολίασε με μία φράση του Αινστάϊν «δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη ανοησία». Τέλος κατέληξε «η διαδικασία λήψης των αποφάσεων γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η Επιτροπή συνεδριάζει, βάζει κάτω τα δεδομένα και ακολούθως εισηγείται. Η Πολιτεία είναι αυτή που αποφασίζει.»

Αντίστοιχα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είναι επίσης αρνητικός στην απελευθέρωση των μετακινήσεων για το Πάσχα. Μάλιστα σχολιάζοντας την κατάσταση με τα κορονοπάρτι ανέφερε «Αυτές οι εικόνες στις πλατείες δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα καλά οργανωμένο σύστημα εστίασης».

Τι ανέφερε ο καθηγητής Δημόπουλος για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των μετακινήσεων το Πάσχα στα χωριά

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός που θα επιτρέψει τις ασφαλείς μετακινήσεις προς τα χωριά. Καθώς «Δεν είναι δόκιμο να γίνεται διαχωρισμός όσον αφορά την κινητικότητα μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Όσο για τα κορονοπάρτι, σχολίασε. «Ενδεχομένως η δυνατότητα ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε».

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο