Πάτερ Αντώνιος: “Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ – Tα ράσα μου δεν έχουν τσέπες”

by Εύα Ζαχαριάδη

Πάτερ Αντώνιος: Τι δήλωσε μετά το σούσουρο με τα περιουσιακά στοιχεία

Ο Πατέρας Αντώνιος μαζί με τη Σταματία Γεωργαντή ξεσπούν για τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, θεωρούν άδικες τις κατηγορίες ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι περασμένα στην “Κιβωτό του Κόσμου”.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους: «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα επιμένει στα λεγόμενά της, αναφέροντας: «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μάς είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».

Πάτερ Αντώνιος: “Αν με ζητήσουν οι Αρχές, θα εμφανιστώ – Tα ράσα μου δεν έχουν τσέπες”

Έρευνα σε βάθος πενταετίας στην “Κιβωτό του Κόσμου”, αλλά και στα οικονομικά 11 προσώπων, μεταξύ των οποίων του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και στενών συνεργατών τους, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων, παρήγγειλε ο εισαγγελέας, προς την Οικονομική Αστυνομία.

Πάτερ Αντώνιος: Η εμφάνιση της πρεσβυτέρας που προκάλεσε αίσθηση

Μετά από καιρό, την εμφάνισή της έξω από τα γραφεία της Κιβωτού έκανε την Παρασκευή (2/12) η πρεσβυτέρα, η οποία έδειξε ενοχλημένη από την παρουσία δημοσιογράφων. Η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και έσπευσε να επιβιβαστεί στο όχημα που την περίμενε. Ο πατέρας Αντώνιος πάντως δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Νέα μαρτυρία μητέρας στην ΕΡΤ αναφέρει ότι για μήνες δεν ήξερε πού είχαν πάει το παιδί της και δεν μπορούσε να έχει επικοινωνία μαζί του.

Έρευνα για κακουργήματα

Ο Εισαγγελέας διέταξε στην Οικονομική Αστυνομία να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε 11 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι:

  • Υπεξαίρεση
  • Απιστία
  • Φοροδιαφυγή
  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματοσς.

Με την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία, δίνεται εντολή να διενεργηθούν σε βάθος πενταετίας τα εξής:

  • Φορολογικός έλεγχος.
  • Διαχειριστικός έλεγχος.
  • Έρευνα για την εξακρίβωση των επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει η δομή.
  • Το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών και των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo