Πάτρα Άγιος Ανδρέας: Ο πολιούχος της πόλης γιορτάστηκε σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα

Πάτρα Άγιος Ανδρέας: Πλήθος αστυνομικών βρίσκεται περιμετρικά του ναού για να επιβλέπει την κατάσταση

Πάτρα Άγιος Ανδρέας: Σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η Πάτρα γιορτάζει καθώς είναι ο εορτασμός του πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, φέτος εξαιτίας της πανδημίας η θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά του ναού.

Τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού τηρήθηκαν στο έπακρο μέχρι αυτή την ώρα. Η θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών. Ακόμα, η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου. Ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα μέσα στο ναό.

Οι αστυνομικοί είναι τοποθετημένοι από χθες περιμετρικά του ναού ώστε να επιβλέπουν την τήρηση των μέτρων. Και να μην επιτρέψουν σε κανένα την είσοδο στο ναό. Ακόμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της πόλης για τον ίδιο σκοπό.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ανέφερε στο κήρυγμά του «σήμερα η προσκύνησις είναι πνευματική, βαθιά εσωτερική και ουσιαστική. Σήμερα, είναι τόσο πόνος όλων μας, διότι εορτάζουμε τον ‘Αγιο Ανδρέα κατά ένα παράδοξο, πρωτόγνωρο και αναπάντεχο θα έλεγα τρόπο».

Ακόμα πρόσθεσε, «Ας κάνουμε ικεσία για όλους τους αδελφούς μας, οι οποίοι αυτό τον καιρό ασθενούν, εξαιτίας της λοιμικής νόσου και της πανδημίας, η οποία μαστίζει τον κόσμο ολόκληρο και οι οποίοι είτε βρίσκονται στα νοσοκομεία της πόλης μας, είτε όπου αλλού στα νοσοκομεία της πατρίδας μας και σε όλον τον κόσμο, διότι έχουν ανάγκη της αγάπης μας, της προσευχής μας και της φωνής μας προς τον Κύριον, ώστε να εξέλθουν υγιείς. Εναγκαλιζόμεθα  και ευχόμεθα στους ιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας, και σε όλους τους εθελοντές της αγάπης, οι οποίοι προσφέρουν την υπηρεσία τους στα ιδρύματα αυτά, τώρα που οι ασθενείς δεν έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τους δικούς τους ανθρώπους».

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον παράδοξο εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα

Related posts

Πότε λήγουν οι ταυτότητες

Νέος σεισμός πριν λίγο

Μαθεύτηκε η ταυτότητά του: Θρήνος για τον 34χρονο που έκανε βοuτıά θaνάτου από το Λευκό Πύργο, «μίλησαν» οι κάμερες