Πάτρα: Η έκκληση του Στέλιου Πέτσα για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στις 30/11

Πάτρα: Ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση

Πάτρα: Στις 30 Νοεμβρίου είναι ο εορτασμός του Απόστολου Αγίου Ανδρέα , ο οποίος είναι ο Πολιούχος της Πάτρας. Παραδοσιακά αυτή τη μέρα η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα γεμίζει από κόσμο, από πιστούς που θέλουν να ανάψουν ένα κερί και να κάνουν μία προσευχή. Ωστόσο φέτος δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές. Φέτος αντιμετωπίζουμε την πρωτόγνωρη πρόκληση του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απηύθυνε έκκληση προς τους Πατρινούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. Θα πρέπει απαραίτητα να τηρηθούν όλα τα μέτρα, δηλαδή αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες.

Πάτρα: Έκκληση του Στέλιου Πέτσα για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα

Δείτε την έκκληση του κ. Πέτσα σχετικά με τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην πόλη της Πάτρας

Ο κ. Πέτσας ανέφερε σχετικά με την παράταση του lockdown «Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές -που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους- είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα. Καθώς και η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Όσο για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, ο κ. Πέτσας ανέφερε «Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται. Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν