Πάτρα μεταλλαγμένα κρούσματα: Στην Πάτρα εκτάκτως ο Χρυσοχοΐδης – Ανησυχία για τη βρετανική μετάλλαξη

Πάτρα μεταλλαγμένα κρούσματα: 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί στην πόλη

Πάτρα μεταλλαγμένα κρούσματα: Στην πόλη της Πάτρας θα μεταφερθεί εσπευσμένα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα παραστεί σε έκτακτη σύσκεψη στη 1 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η σύσκεψη θα αφορά στη διαχείριση της κατάστασης με τον κορονοϊό στην πόλη της Πάτρας. Στη σύσκεψη θα είναι παρόντες οι εξής: ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Καθώς και ο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Γιώργος Μιχαλόπουλος. Αλλά και διοικητές των νοσοκομείων της Πάτρας και εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από το ότι η πόλη της Πάτρας είναι ανάμεσα στις κόκκινες περιοχές του χάρτη, έχει σημάνει πρόσθετος συναγερμός εξαιτίας του εντοπισμού των 11 κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης στην παθολογική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Πάτρα μεταλλαγμένα κρούσματα: Ανησυχία μετά τα 11 κρούσματα

Πέρα από την ανησυχία για την ύπαρξη μεταλλαγμένων κρουσμάτων στην Πάτρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιεί για πιθανό ολικό lockdown

Δεν είναι καθόλου απίθανο να επιβληθεί ένα νέαο αυστηρό ολικό lockdown στη χώρα. Στην περίπτωση που απαιτείται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε «Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό λοκντάουν. Αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε. Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Εν αναμονή των κρουσμάτων που θα φανούν αυτή και την επόμενη εβδομάδα από το λιανεμπόριο, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Η μεγαλύτερη ανησυχία ωστόσο, επικεντρώνεται στα κατά τόπους μεταλλαγμένα κρούσματα, αυτά της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν