Πάτρα: Σήμερα η κηδεία το 49χρονου που έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

by Τόνια Τζαφέρη
Πάτρα: Σήμερα η κηδεία το 49χρονου που έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον 49χρονο Θοδωρή

Τραγωδία είχαμε στην Πάτρα με έναν νεαρό άντρα, ο οποίος ενώ έσπευσε στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη, η απάντηση ήταν πως λογικά θα είναι ψύξη και να πάει σε άλλο νοσοκομείο, καθώς το νοσοκομείο της Πάτρας δεν εφημέρευε. Αποτέλεσμα, ο 49χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά.

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα στον 49χρονο Θοδωρή Νεμουτιανού που έχασε τη ζωή του στην Πάτρα συγγενείς και φίλοι.

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία το 49χρονου που έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον 49χρονο, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο άτυχος άνδρας θα κηδευτεί στο Σκιαδά Τριταίας. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πειθαρχική διαδικασία στο νοσοκομείο Πάτρας “Αγιος Ανδρέας” μετά τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιανού τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης κι ενώ είχε προηγηθεί η αγωνιώδης έκκληση του προς το προσωπικό για περίθαλψη παρότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

Τι δήλωσε ο υπουργός υγείας για το περιστατικό στην Πάτρα

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ενώ δρομολογείται και συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Στο κάδρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Μάλιστα, αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλου. Ο επικεφαλής του νοσοκομείου μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε επικαλεστεί τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου για την μη εξέταση του 48χρονου και την παραπομπή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου που εφημέρευε. “Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νιοσοκομειο” δήλωσε χαρακτηριστικά, υιοθετώντας τις εξηγήσεις των νοσηλευτριών που είδαν τον άτυχο άνδρα.

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία το 49χρονου που έδιωξαν από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες μπαίνουν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού. Συμφωνα με τα ισχύοντα η αργία μπορεί να είναι καταρχάς διάρκειας 15 ημερών και στη συνέχεια για το θέμα της ποινής αποφασίζει το πειθαρχικό όργανο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Περισσότερα για την υπόθεση του 49χρονου από την Πάτρα

Η γνωστοποίηση από το υπουργείο Υγείας για τη διαθεσιμότητα τουλάχιστον 70 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που βρίσκονταν σε εσωτερική εφημερία, δηλαδή στις κλινικές του “Αγιος Ανδρέας” την ώρα που ο 49χρονος αναζητούσε βοήθεια στο ισόγειο του νοσοκομείου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προσδίδει ακόμη πιο τραγική διάσταση στην απεύθυνση του ασθενή.

Ο άτυχος άνδρας αμέσως μετά τη μάταιη προσπάθεια του να ζητήσει ιατρική βοήθεια για τον πόνο που αισθανόταν στην πλάτη, επικοινώνησε με τον αδελφό του στον οποίο και μετέφερε όσα διαδραματίστηκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” ζητώντας του παράλληλα βοήθεια για να μεταβεί στο αλλο νοσοκομείο Πανεπιστημιακό Ρίου.

Οι νοσηλεύτριες που βρίσκονταν στα ΤΕΠ εκείνο το βράδυ και ενημερώθηκαν από την υπηρεσία security ότι υπάρχει ασθενής με επείγον πρόβλημα, είδαν τον 49χρονο και άκουσαν την περιγραφή του πόνου στην πλάτη όπως και την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήςει νωρίτερα την ίδια ημέρα σε ιδιώτη γιατρό για το ίδιο θέμα. Δεν έκριναν ωστόσο ότι χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης και εξέτασης, οπότε δεν επικοινώνησαν με τους γιατρούς του νοσοκομείου. Υιοθέτησαν την εκτίμηση του ασθενή ότι ίσως πρόκειται για ψύξη και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου. Εκείνος επικοινώνησε με τον αδελφό του και η συνέχεια ήταν δραματική. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αδελφός του αδικοχαμένου 49χρονου, υπέστη ανακοπή πριν φθάσουν στο Ρίου, και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης ο Θεόδωρος Νεμουτιανός κατέληξε.