Πάτρα: Το tablet της Τζωρτζίνας «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Οι αναζητήσεις που έκανε

Πάτρα: Το tablet της Τζωρτζίνας ανατρέπει τα πάντα

Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας φέρνει νέα στοιχεία και «καίει»την 33χρονη κατηγορούμενη. Γκρεμίζει την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας που απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό όλη την Ελλάδα. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το tablet της Τζωρτζίνας που είχε ταφεί μαζί με το παιδί και ανασύρθηκε από τον τάφο για να εξεταστεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., «μίλησε». Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν κάνουν λόγο για ειδοποιήσεις της Google που αφορούν σε φαρμακευτικές ουσίες. Αυτό σημαίνει προφανώς πως είχαν γίνει σχετικές αναζητήσεις πριν από τον θάνατο του παιδιού.

Αυτό ενισχύει και την εξέλιξη που υπήρξε νωρίτερα, αναφορικά με την ουσία που είχε ανιχνευτεί στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας και που κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας- Καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη φέρεται να είναι αυτή που χορήγησε μεγάλη δόση κεταμίνης στο παιδί, γεγονός που η ίδια εξακολουθεί να αρνείται έχοντας συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή.

Μια γραμμή, όμως, που φαίνεται να καταρρέει μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα πριν το παιδί φύγει από τη ζωή, καθώς φάνηκε στις εξετάσεις πως είχε μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Αυτό αποδείχθηκε από την εξέταση ούρων, στην οποία ανιχνεύτηκε η ουσία nor-κεταμίνη.

Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, πλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει στο ποιος χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Το εν λόγω εύρημα, αποδεικνύει πως η κεταμίνη δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί από ιατρικό λάθος στο παιδί, με αποτέλεσμα να καταρρίπτονται έτσι όλα τα επιχειρήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δολοφονία Τζωρτζίνας: Η ιατροδικαστής της Καρολάιν θα συνδράμει στο έργο της ανακρίτριας

Δεκτό έγινε το αίτημα της 18ης ανακρίτριας Χριστίνα Σαλάππα για διορισμό ειδικού επιστήμονα που θα συνδράμει στο έργο της για την διερεύνηση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η εποπτεύουσα της ανάκρισης Εισαγγελέας Εφετών και Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ όρισε την κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε», φέρεται να λέει το ανακριτικό αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι προβλέπεται δικονομικά η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα, όμως είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις. Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεση και πως η επιστήμονας θα συνδράμει σημαντικά στο έργο της ανακρίτριας.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη