Πειραιάς: Απίστευτο περιστατικό – Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο

Πειραιάς: Πώς ακριβώς συνέβη το ατύχημα – Θρίλερ με τη σύγκρουση – Υπάρχουν τραυματίες

Πειραιάς: Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο μετά τις 7.30 το πρωί, ένα ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με ένα εμπορικό πλοίο.

Το εμπορικό πλοίο έχει σημαία Πορτογαλίας και μεταφέρει κοντέινερ. Συγκρούστηκε ωστόσο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ». Καθώς φαίνεται, το «Καλλιστώ» έχει ήδη πάρει κλίση και βυθίζεται. Οι ζημιές που έχει υποστεί είναι σημαντικές μιας και η πρύμνη κόπηκε κατά τη σύγκρουση.

Στο «Καλλιστώ» επέβαιναν 27 άτομα, τουλάχιστον δύο εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί. Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε αμέσως και στο σημείο οδηγήθηκαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Η επιχείρηση περισσυλλογής ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί και όλα τα μέλη του πληρώματος του «Καλλιστώ» μεταφέρθηκαν στη στεριά με δύο σκάφη του Λιμενικού. Οι δε τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η σύγκρουση. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το εμπορικό πλοίο ενώ έβγαινε από εγκαταστάσεις της Cosco “χτύπησε” στην πρύμνη το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης των δύο πλοίων στον Πειραιά

Πειραιάς: Συγκρούστηκε εμπορικό πλοίο με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Πειραιάς: Συγκρούστηκε εμπορικό πλοίο με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Πειραιάς: Συγκρούστηκε εμπορικό πλοίο με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Πειραιάς: Συγκρούστηκε εμπορικό πλοίο με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Φωτογραφίες από ΣΚΑΙ

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν