Πελοπόννησος: Σοκαριστική σύλληψη τζιχαντιστή κοντά στην Τρίπολη

Πελοπόννησος: Συναγερμός στα κλιμάκια της ΕΛΑΣ με σύλληψη τζιχαντιστή στη χώρα μας

Πελοπόννησος: Σε σύλληψη στελέχους του ISIS προέβη πριν λίγη ώρα η αστυνομία σε περιοχή της Πελοποννήσου. Πιο συγκεκριμένα, σε περιοχή κοντά στην Τρίπολη συνελήφθη τζιχαντιστής.

Πρόκειται για υπήκοο Τατζικιστάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς κοντά στην Τρίπολη, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», δηλαδή καταζητείτο διεθνώς.

Η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στην εισαγγελία Ναυπλίου, όπου θα κρατηθεί και θα απελαθεί.

Πελοπόννησος: Συνελήφθη τζιχαντιστής σε περιοχή κοντά στην Τρίπολη

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται τζιχαντιστής στη χώρα μας, εκτός Πελοποννήσου

Το 2017, είχε συλληφθεί 32χρονος Σύρος τζιχαντιστής, πρόσφυγας στη Λέρο. Ο 32χρονος Σύρος, μαζί με την οικογένεια του, μπήκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λέρο, τον Ιούνιο του 2016, μαζί με τις καραβιές των προσφύγων που έφταναν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η σύζυγος του κατέφυγε στην αστυνομία στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και κατήγγειλε ότι κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, γι’ αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.

Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.

Μετά από αυτό το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Με βάση το οποίο, θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα