Πένθος στο Βέλο Κορινθίας: Σήμερα η κηδεία της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου

by Τόνια Τζαφέρη

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Σήμερα στο Βέλο Κορινθίας η κηδεία της άτυχης 26χρονης

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Συγκλονισμένη και βυθισμένη στον θρήνο βρίσκεται από την Παρασκευή, όλη η τοπική κοινότητα της Κορινθίας, όσο και όλης της χώρας. Στην λίστα με τις γυναικοκτονίες της Ελλάδας έρχεται να προστεθεί μια ακόμη. Τα χέρια του 30χρονου δολοφόνου, δεν δίστασαν να σπρώξουν την Γαρυφαλλιά στον γκρεμό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο στην θάλασσα.

Ενώ τα λόγια του στην συνέχεια: «Ήταν η κακιά η ώρα», προκαλούν περισσότερη οργή.

Κανένας δεν φανταζόταν πως το ζευγάρι που ξεκίνησε για διακοπές στο νησί της Φολέγανδρου, θα έχει τέτοια κατάληξη. Με το νήμα της ζωής της 26χρονης να κοβόταν τόσο απότομα και τόσο άδικα.

Σήμερα Δευτέρα 19/07 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου.

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Σήμερα στο Βέλο Κορινθίας η κηδεία της άτυχης 26χρονης

Η κωμόπολη των 3.000 κατοίκων θα την αποχαιρετήσουν στις 6 το απόγευμα, από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Σήμερα στο Βέλο Κορινθίας η κηδεία της άτυχης 26χρονης

Δεν υπάρχουν λόγια για να δώσεις κουράγιο σε αυτήν την μητέρα και την οικογένεια. Εκείνη όμως βρίσκει την δύναμη να δηλώσει όσα πρέπει να ακουστούν:  

Οι δηλώσεις της μητέρας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου

«Η Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές. Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά μου έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 30χρονου. Θα ήθελα να πω στο παιδί μας μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε. Είναι τραγικό αυτό που ζούμε.

Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο “σ΄ αγαπώ” στην κόρη μου» σημείωσε.

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Σήμερα στο Βέλο Κορινθίας η κηδεία της άτυχης 26χρονης
Το σπίτι της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στο Βέλο Κορινθίας

Οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η 26χρονη γυναίκα, η οποία έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα της στο φαρμακείο του νοσοκομείου Κορίνθου, έφυγε από τη ζωή με αυτόν τον τρόπο. «Ήταν ένα κορίτσι που είχε σπουδάσει, είχε πάρει το πτυχίο της. Το ζευγάρι ήταν μαζί πέντε με έξι μήνες» λέει κάτοικος του Βέλου.

Ενώ άλλος προσθέτει: «Τι μπορείς να πεις στους γονείς που έχασαν το παιδί τους; Ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτό που έχει συμβεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο της μάνας και του πατέρα της». Κάτοικοι της περιοχής που γνώριζαν το ζευγάρι προσθέτουν, πάντως, ότι σε όλο το διάστημα της σχέσης τους ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος απέφευγε να εμφανίζεται στις παρέες της Γαρυφαλλιάς.

Γαρυφαλλιά Ψαράκου: Σήμερα στο Βέλο Κορινθίας η κηδεία της άτυχης 26χρονης
Το σπίτι του 30χρονου δολοφόνου Δημήτρη Βέργου, στο Μπολάτι Κορινθίας

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα