Περιφέρεια Αττικής: Στήριξη 250 εκατομμυρίων ευρώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 20 Ιανουαρίου 2021

Περιφέρεια Αττικής: Τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχει αποφασίσει να στηρίξει η Περιφέρεια λόγω κορονοϊού. Εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολύ μεγάλα διαστήματα οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, λόγω των περιορισμών της καραντίνας. Αποτέλεσε πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να παράσχει οικονομική στήριξη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Έτσι, από τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020), θα δοθούν 250 εκατομμύρια ευρώ για χορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Από αυτό το ποσό, τα 50 εκατομμύρια θα δοθούν αποκλειστικά στους αυτοαπασχολούμενους. Καθώς και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν το ανώτερο 9 άτομα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης «Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και την Αττική. Στηρίζουμε έμπρακτα , αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους. Σε αυτή τη συγκυρία, θέλουμε κανείς να μην μείνει πίσω, κανείς να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης αποτελούν προτεραιότητα και θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, για να πετύχουμε το στόχο μας».

Περιφέρεια Αττικής: Στήριξη 250 εκατ. ευρώ σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Δείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ependyseis.gr και να υποβάλλετε την αίτησή σας. Υπενθυμίζεται ότι η νέα ημερομηνία για την προθεσμία ορίζεται στις 20/1/2021.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα κριθούν κατάλληλες για οικονομική στήριξη, θα λάβουν από 5.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με ορισμένες προϋποθέσεις.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo