Περιστατικό Αιδηψός: Γνώριμος των Αρχών ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι σε ψαροταβέρνα

Αιδηψός: Ο 30χρονος εμπλέκεται και σε υποθέσεις ναρκωτικών

Ένα βεβαρυμένο ιστορικό είχε ο 30χρονος που κλώτσησε σε ψαροταβέρνα της Αιδηψού μια γάτα προκειμένου να την πετάξει στην θάλασσα. Πλέον έχει συλληφθεί και αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας για εξηγήσεις.

Στο αστυνομικό τμήμα Αιδηψού πέρασε το βράδυ του, ο 30χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram την στιγμή που φαίνεται να κλωτσάει γάτα σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και εκείνη να καταλήγει στη θαλασσα. 

Θα σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του 30χρονου από την Αιδηψό

Όσο κι αν προσπάθησε ο νεαρός άνδρας να πείσει τους αστυνομικούς πως όλα οφείλονται σε μια παρεξήγηση και πως στόχος του δεν ήταν η κακοποίηση αλλά το παιχνίδι με τις γάτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι» δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να κρατηθεί και να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν για εξηγήσεις και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του, τα οποία στο βίντεο ακούγονται να ξεσπούν σε γέλια καθ’ όλη τη διάρκεια που ο συλληφθείς κακομεταχειρίζεται τα δυο γατιά, με το ένα να καταλήγει στη θάλασσα και το άλλο να γλιτώνει την τελευταία στιγμή. Στόχος είναι ο εντοπισμός του ατόμου που τράβηξε το βίντεο και που πρώτος το ανάρτησε σαν story στο Instagram.

Ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει όχι μόνο χρηματικό πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό με την κακοποίηση ζώου στην Αιδηψό

Όπως έγινε γνωστό ο νεαρός άνδρας σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε από τα έντονα τατουάζ που φέρει στο δεξί του πόδι, με αποτέλεσμα να βρεθεί και να συλληφθεί μέσα σε λίγες ώρες μετά και την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα. 

Κατά την μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα της Ιστιαίας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως είχαν μπροστά τους, εκτός από το άτομο που κλώτσησε το ανυπεράσπιστο αδέσποτο, αλλά και έναν παλιό γνώριμο εμπλεκόμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Την σύλληψη του έκανε γνωστή με ανάρτηση του στα social media και ο Τάκης Θεοδωρικάκος γράφοντας:

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Περιστατικό Αιδηψός: Οι απαντήσεις που έδωσε ο 30χρονος μέσα από το instagram

Το βίντεο με την κακοποιητική συμπεριφορά προς την γάτα έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ενώ ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του νεαρού και της παρέας του με τους χρήστες να τον «στολίζουν» τόσο στις προσωπικές του σελίδες στο Facebook και Instagram αλλά και στο #Αιδηψός στο Twitter.

Βλέποντας όλο αυτό το αρνητικό κύμα που ήταν έτοιμο να σκάσει επάνω του ο νεαρός άνδρας που ανάρτησε το βίντεο προσπάθησε να βάλει τα πράγματα με μια σειρά με διάφορα παραληρηματικά stories. Αρχικά προσπάθησε φωνάζοντας και βρίζονταν να εναντιωθεί σε όσους τον κατηγορούν, ενώ στην συνέχεια θέλησε μάταια να ζητήσει συγγνώμη και πως όλα οφείλονται σε μια λάθος αντίδραση της παρέας του, που είχε να κάνει με τις μπύρες και τα ούζα που είχαν πιεί.

«Ένα συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ο ίδιος δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

H απάντηση της ψαροταβέρνας στην Αιδηψό για την αποτρόπαια πράξη

Όπως ανέφερε στο protothema.gr η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας «Στέλλα» στην Αιδηψό κανένας δεν αντιλήφθηκε την αποτρόπαια πράξη και πως όλα συνέβησαν μεταξύ της συγκεκριμένης παρέας:

«Κάτω από το ντεκ με τα τραπέζια που έχουμε στήσει βρίσκεται η θάλασσα, ωστόσο τα νερά κινούνται ανάλογα, κάθε 12ώρες, όπως συμβαίνει με τα ρεύματα του Ευρίπου. Κρίμα γιατί το παιδί αυτό φαίνεται να έχει ζώα και να είναι και μέλος φιλοζωικής. Δεν μπορώ να γνωρίζω το μυαλό κάποιων ανθρώπων πόσο μικρό είναι. Το γατάκι είναι καλά στην υγεία του, αυτό έχει σημασία για εμάς. Επίσης θα πω πως κανένας μας δεν πήρε είδηση το παραμικρό. Δεν έπεσε στην αντίληψη μας γιατί δεν δημιούργησαν κάποιο σκηνικό. Πρέπει ο, τι κάνανε να έγινε μεταξύ τους. Δεν τους ξέρουμε και ούτε τους είχαμε ξαναδεί. Είμαστε σοκαρισμένοι και αποδοκιμάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη».

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη