«Πέσαμε κάτω, πέφτανε πάνω μας σοβάδες»: Το χρονικό της τραγωδίας στις Σέρρες, συγκλονίζει ο συμμαθητής του Βασίλη που σκοτώθηκε

by Εύα Ζαχαριάδη
«Πέσαμε κάτω, πέφτανε πάνω μας σοβάδες»: Το χρονικό της τραγωδίας στις Σέρρες, συγκλονίζει ο συμμαθητής του Βασίλη που σκοτώθηκε

Σέρρες: Η συγκλονιστική μαρτυρία του συμμαθητή του Βασίλη

Η κοινωνία θρηνεί την τραγική απώλεια του 11χρονου Βασίλη που έχασε τη ζωή του ύστερα από την έκρηξη στον λέβητα, στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών. Ένας τραυματισμένος μαθητής από το σχολείο, μιλάει για την έκρηξη στο λέβητα.

Ειδικότερα, δημοσιογράφος της ΕΡΤ μίλησε με τον 10χρονο που πήρε εξιτήριο και περιέγραψε πως έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου, γιατί έβρεχε και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα.

«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα» υπογράμμισε ο τραυματισμένος μαθητής και πρόσθεσε ότι ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι και δεν ήξερε ότι είχε πεθάνει.

Σέρρες: Η δήλωση του δημάρχου

Μετά την είδηση της φονικής έκρηξης έγινε γνωστό πως πρόσφατα είχε γίνει η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό, με τον διευθυντή του σχολείου να δηλώνει από την πρώτη στιγμή πως διαφωνούσε με την μετατροπή αυτή και δεν έδινε τη συγκατάθεσή του να γίνουν εργασίες την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν στο χώρο.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σερρών απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και επισημαίνει ότι δεν δέχτηκε ποτέ τηλεφωνήματα ή έγγραφα από το διευθυντή του σχολείου για την υπόθεση.

Όπως σημείωσε στην τηλεόραση του Open «χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου, με τον πατέρα του παιδιού. Τού έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες, είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο».

«Πέσαμε κάτω, πέφτανε πάνω μας σοβάδες»: Το χρονικό της τραγωδίας στις Σέρρες, συγκλονίζει ο συμμαθητής του Βασίλη που σκοτώθηκε

Και πρόσθεσε «σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας, ο άνθρωπος αυτός είπε “σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου”. Και αυτόν τον λόγο θα τον κρατήσω. Γιατί είναι κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι. Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή».

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του διευθυντή, τόνισε «ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

Τέλος, υποστήριξε ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου, εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από την διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».

Προτεινόμενα