Πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν εμβολιασμένη – Θρήνος για τον χαμό της Λιολιώ Κολυπέρα

by Τόνια Τζαφέρη

Χάριζε ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες που μάχονταν με τον καρκίνο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα μετά την είδηση θανάτου της αγαπημένη στην τοπική κοινωνία Λιολιώς Κολυπέρα. Δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 67 ετών, νικημένη από κορωνοϊό, παρότι ήταν πλήρως εμβολιασμένη.

Πρόκειται για την Πρόεδρο του Άλματος Ζωής στο νομό Αχαΐας, η οποία έδινε καθημερινά ελπίδα και δύναμη σε χιλιάδες καρκινοπαθείς γυναίκες.

Πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν εμβολιασμένη – Θρήνος για τον χαμό της Λιολιώ Κολυπέρα

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Ρίου, αν και ήταν πλήρως εμβολιασμένη. Η ίδια είχε βρεθεί θετική στον ιό και το πρώτο διάστημα παρέμενε στο σπίτι της, ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Οι δηλώσεις της Λιολιώς Κολυπέρα για την μάχη με τον καρκίνο

«Έχω μάθει να ζω με τους καρκίνους μου, να μη μετράω το χρόνο σε ώρες, μέρες, μήνες και χρόνια, αλλά να τον αξιοποιώ σε στιγμές, κάνοντας αυτό που αγαλλιάζει την ψυχή μου. 24 χρόνια τώρα έχω πορευθεί παρέα με τρεις καρκίνους… με αυτούς συνυπάρχω, αλλά και υπάρχω ως Λιολιώ. Υπάρχω για να ζω, να κολυμπάω, να περπατάω, να ταξιδεύω, να τρώω, να απολαμβάνω την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Αγαπώ τους πάντες και τα πάντα γύρω μου, αρχίζοντας από τον εαυτό μου, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον κόσμο όλο… Αγαπάω τη ΖΩΗ, και είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου έφερε» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Εκτός από τον σύζυγό της και τους γιους της, τον χαμό της θρηνούν και χιλιάδες γυναίκες που βρήκαν στο πρόσωπό της στήριξη και ελπίδα να παλέψουν τον καρκίνο. Η ίδια πρωτοστάτησε στην ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, μέσα από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού στην Αχαΐα.

Πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν εμβολιασμένη – Θρήνος για τον χαμό της Λιολιώ Κολυπέρα

Ένας εξαίρετος άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη, μαχητικότητα και χαμόγελο που άνοιξε την αγκαλιά της για όλες τις γυναίκες που έψαχναν κουράγιο και δύναμη στην μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους.

Η συνάντηση της Λιολιώς Κολυπέρα με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη

Η Λιολιώ Κολυπέρα πριν από έναν χρόνο, είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την ημερίδα για την ενημέρωση και την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού και είχε εκφράσει την ανησυχία της μήπως νοσήσει από κορωνοϊό και παραμεριστεί από το σύστημα υγείας επειδή έπασχε από υποκείμενο νόσημα: «Έχω ένα μεγάλο φόβο κ. Πρωθυπουργέ….Αυτή τη στιγμή, όμως, που μιλάμε.

Επειδή είμαι ευάλωτη ομάδα και επειδή είμαι μεγάλη, είμαι 66 χρονών, φοβάμαι μήπως διαλεχτώ όταν θα αρρωστήσω. Τώρα είμαι στη θεραπεία φυσικά, αλλά αν πάθω ο μη γένοιτο COVID-19, φοβάμαι, μήπως, υπάρχει ένας πιο νέος άνθρωπος κι εγώ και με διάλεξουν -ότι εγώ πρέπει να κάτσω λίγο πιο πίσω- επειδή έχω και υποκείμενο νόσημα. Έχω αυτόν τον μεγάλο φόβο, που σας τον καταθέτω» είχε δηλώσει τότε.

Πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν εμβολιασμένη – Θρήνος για τον χαμό της Λιολιώ Κολυπέρα

Στο διαδίκτυο ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων αποχαιρετά με θλίψη αυτή την σπουδαία γυναίκα που με το τεράστιο έργο και την γενναία ψυχή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν