Πέθανε το τελευταίο μέλος φυλής του Αμαζονίου: Δεν είχε έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους για 26 χρόνια

Αμαζόνιος: Έφυγε από την ζωή το τελευταίο μέλος φυλής

Ο άνδρας υπολογίζεται πως ήταν περίπου 60 ετών. Είχε καταφέρει να επιβιώσει από την δολοφονία άλλων μελών της φυλής του. Ζούσε μόνος του και δεν είχε έρθει σ’ επαφή με άλλους ανθρώπους για 26 χρόνια.

Το τελευταίο μέλος μιας φυλής αυτοχθόνων που ζούσε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και δεν είχε έλθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους έφυγε προ ημερών από τη ζωή.

Το πτώμα βρέθηκε στις 23 Αυγούστου έξω από την καλύβα του, ανέφεραν οι αρχές στη Βραζιλία.

Υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 60 ετών ενώ φαίνεται να πέθανε από φυσικά αίτια. Στην καλύβα του δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου ήταν άγνωστο, ζούσε σε απόλυτη απομόνωση εδώ και 26 χρόνια.

Τον αποκαλούσαν «Άνδρα της Τρύπας» γιατί συνήθιζε να φτιάχνει μεγάλες τρύπες για να παγιδεύει ζώα (κάποιες είχαν μέσα και ακονισμένα παλούκια) ή για να κρύβεται.

Αμαζόνιος: Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο με τον άνδρα της φυλής

Άλλα έξι μέλη της φυλής του είχαν δολοφονηθεί το 1995, αναφέρει το BBC, και πολλά ακόμη τη δεκαετία του ‘70 όταν κτηματίες επεκτείνονταν στη γη της φυλής. Όλοι ζούσαν σε περιοχή του τροπικού δάσους κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία.

Ο άνδρας ήταν υπό παρακολούθηση από την ομοσπονδιακή υπηρεσία Funai η οποία εποπτεύει τα ζητήματα που αφορούν τους αυτόχθονες. Το 2018 τον είχαν κινηματογραφήσει κατά τύχη να κόβει ένα δέντρο με κάτι που έμοιαζε με τσεκούρι.

Στο τροπικό δάσος εκτιμάται ότι ζουν 240 φυλές αυτοχθόνων, πολλές από τις οποίες απειλούνται από παράνομα ορυχεία, υλοτόμους και κτηματίες. Το Σύνταγμα της Βραζιλίας ορίζει ότι οι ιθαγενείς έχουν δικαίωμα στην γη όπου κατά παράδοση ζουν.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη