Πέτρος Φιλιππίδης: Έγκλειστος στη βίλα εδώ και πέντε μήνες, περιμένει την ανακοίνωση της ποινής του

Πέτρος Φιλιππίδης: Έγκλειστος στη βίλα εδώ και πέντε μήνες, περιμένει την ανακοίνωση της ποινής του

Πέτρος Φιλιππίδης: Αναμένει την ώρα του ανακριτή

Πέτρος Φιλιππίδης: Αντιμέτωπος με τη δίωξη και τη δικαιοσύνη είναι ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Με το κίνημα Me Too ξεσηκώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, αποκαλύπτοντας τις δραματικές εμπειρίες τους. Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης που ήδη βρίσκεται στη φυλακή, ετοιμάζεται να απολογηθεί την Πέμπτη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία παρά τις όποιες καθυστερήσεις – καθώς εδώ και ένα μήνα μελετά τον φάκελο – αναμένεται σύντομα να τον καλέσει σε απολογία.

Το πιθανότερο είναι να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Σε κάθε περίπτωση στη συνέχεια θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα είχε αποφύγει να προσέλθει αυτοπροσώπως στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις και να κριθεί η προσωρινή ή μη κράτησή του.

Από τις τρεις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008. Η καταγγέλλουσα φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη. Η κοπέλα ήθελε να την δει για ένα ρόλο.

Σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη και η παραμονή του στη βίλα του

Όσο περιμένει τις δικαστικές εξελίξεις και την κλήση από την ανακρίτρια, ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει φυλακισμένος στο σπίτι του στο Ψυχικό.

Ο ηθοποιός βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του, από τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο των παρενοχλήσεων στο χώρο του θεάτρου και άρχισαν να γίνονται και καταγγελίες εις βάρος του. Τους μόνους ανθρώπους που βλέπει είναι η σύζυγός του Ελπίδα και ο γιος τους.

Μετά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις εις βάρος του, φίλοι και συνάδελφοι κράτησαν αποστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους περίπου 54 μάρτυρες που είχε προτείνει, τελικά κατέθεσαν μόνο 7. Ανάμεσα σε αυτούς και η σύζυγός του, Ελπίδα.

Όλο αυτό το διάστημα ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει ξεμυτίσει από το σπίτι του. Μονάχα βγήκε το διάστημα που μεταφέρθηκε με κρίση στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου και παρέμεινε τρεις μέρες.

Οι μέρες για τον ηθοποιό περνούν βασανιστικά. Από τη μία φοβάται τη στιγμή που θα περάσει την πόρτα του ανακριτή. Είναι σαφές ότι μπορεί να αποφασιστεί η προφυλάκισή του. Από την άλλη θέλει να προχωρήσει η υπόθεση και να μη νιώθει όμηρος των επικείμενων αποφάσεων της Δικαιοσύνης.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η κλήση του ηθοποιού από την ανακρίτρια έχει αργήσει αρκετά. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν η κλήση του ηθοποιού στον ανακριτή δεν γίνει μέσα στον Ιούλιο, τότε είναι πολύ πιθανό να κληθεί τον Σεπτέμβριο

Ακόμη και η καθυστέρηση αυτή προκαλεί μεγαλύτερο άγχος στον ηθοποιό, η ψυχολογία του οποίου μόνο καλή δεν είναι. Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και περίπου πέντε μήνες δεν έχει βγει από τη βίλα του Ψυχικού. Έχει να μιλήσει πάρα πολύ καιρό με άλλοτε φίλους και συνεργάτες.

Πέτρος Φιλιππίδης: Έγκλειστος στη βίλα εδώ και πέντε μήνες, περιμένει την ανακοίνωση της ποινής του

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι πρώτες πληροφορίες για την ποινή

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα On Time, θεωρείται πολύ πιθανή η προφυλάκιση του Φιλιππίδη, λόγω της βαρύτητας του κατηγορητηρίου. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους δικούς του, είναι ότι ο ηθοποιός αρνείται να συμβιβαστεί ακόμη και με την ιδέα της προφυλάκισης.

Σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του. Οι καταγγελίες αφορούν ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή.

Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο. Όπως είναι φυσικό, ο Πέτρος Φιλιππίδης γνωρίζει καλά πως οι αποφάσεις που θα παρθούν από τις δικαστικές Aρχές θα «σημαδέψουν» την υπόλοιπη ζωή του.

Σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – κάτι που νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ δύσκολο – και πάλι η καριέρα και η ζωή του έχουν τσαλακωθεί σε μη αναστρέψιμο βαθμό.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα