Πιερία: Έγινε η πρώτη εκταφή νεκρού από κορονοϊό – Μήνυση κόλαφος από την κόρη του αποθανόντος

Πιερία: Η εκταφή αφορά σε 79χρονο άνδρα που πέθανε από κορονοϊό στο νοσοκομείο Κατερίνης

Πιερία: Η πρώτη εκταφή νεκρού από κορονοϊό πραγματοποιήθηκε σε περιοχής της Πιερίας. Στην εκταφή ενός 79χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, μετά από σχετική μήνυση της κόρης του. Η γυναίκα άφησε υπόνοιες για ιατρική αμέλεια.

Συγκεκριμένα, στην μήνυση που κατέθεση η γυναίκα μέσω του δικηγόρου της, γίνεται αναφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου. Ο 79χρονος πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και η γυναίκα ζήτησε την εκταφή του νεκρού πατέρα της. Ώστε να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή αλλά και ιστολογικές εξετάσεις.

Μετά τις 3 μέρες του θανάτου, είναι δυνατή η εκταφή ενός νεκρού. Επομένως οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν πράγματι στην εκταφή του νεκρού.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας στο thesstoday.gr, Νίκος Διαλυνάς, «Πρόκεται για έγκριση εκταφής σε άτομο το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω covid. Και το οποίο απεβίωσε όπως αναφέρεται στη ληξειαρχική πράξη θανάτου του νοσκομείου από καρδιακή ανακοπή, σήψη και covid».

Αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για την μήνυση για ιατρική αμέλεια που οδήγησε στην πρώτη εκταφή νεκρού από κορονοϊό στην περιοχή της Πιερίας

Όπως πρόσθεσε ακόμα ο κ. Διαλυνάς «Κατόπιν πληροφοριών των συγγενών όμως ο θάνατος δεν προήλθε από τον covid αλλά από ιατρική αμέλεια. Και γι’ αυτό κατατέθηκε μήνυση με αίτημα εκταφής. Κατέστη δυνατή η εκταφή διότι ο εισαγγελέας Πιερίας ζήτησε, μέσω της αστυνομίας, να παραληφθεί. Και να του παραδοθεί από το νοσοκομείο ο ιατρικός φάκελος του αποβιώσαντος κάτι το οποίο έγινε εντός μερικών ωρών.

Εν συνεχεία έδωσε εντολή για εκταφή και διενέργεια νεκτροψίας – νεκροτομής. Στη μήνυση τονίσαμε και έγινε αποδεκτό ότι ο ιός 3 μέρες μετά το θάνατο νεκροποιείται. Και ότι είναι δυνατό να ληφθεί επίχρισμα από το φάρυγγα ή από τη μύτη του νεκρού ο οποίος απεβίωσε μερικές μέρες πριν να διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικός στον ιό του covid. Και στη συνέχεια να μπορέσουν οι ιατροδικαστές να προχωρήσουν στη νεκροψία- νεκρoτομή. Πράγματι έτσι και έγινε αφού προηγουμένως η ιατροδικαστική υπηρεσία επικοινώνησε και με τον ΕΟΔΥ και ήδη αυτή τη στιγμή διενεργείται νεκροψία- νεκροτομή στα Διαβατά».

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο