Πιερία: Σοκ με πλαστά διπλώματα οδήγησης -Οι υποψήφιοι δεν έδιναν καν εξετάσεις!

Πιερία: Βρέθηκαν τα άτομα που οφείλονταν για την απάτη και συνελήφθησαν

Πιερία: Επιχείριση απάτης είχαν στήσει στην ΠΕ Πιερίας και μοίραζαν διπλώματα οδήγησης. Πρόκειται για μία επιχείριση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας και ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότερα από 200 πλαστά διπλώματα οδήγησης δόθηκαν σε υποψήφιους. Οι υποψήφιοι όχι μόνο δεν έδιναν εξετάσεις, αλλά τους στελνόταν απευθείας το δίπλωμα οδήγησης με ντελίβερι στο σπίτι!

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 200 διπλώματα οδήγησης έχουν εκδοθεί παράνομα τόσο για ΙΧ όσο και για επαγγελματικά οχήματα έναντι αμοιβής.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 13 συλλήψεις μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας κια ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Οι συλληφθέντες είχαν την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στις θεωρητικές εξετάσεις και έστελναν με ντελίβερι τα παράνομα διπλώματα στους υποψηφίους.

Σε αυτές τις τιμές κυμαίνονταν οι αμοιβές για την έκδοση παράνομων διπλωμάτων οδήγησης στην ΠΕ Πιερίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, οι τιμές αμοιβής κυμαίνονταν από 150 έως 3.000 ευρώ. Θα ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και τηλεφωνικές συνδιαλλαγές εκτός των άλλων. Ή ακόμα, πρόσθετα στοιχεία που θα προσδώσουν στο κατηγορητήριο.

Μάλιστα, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας αποφάσισε την άμεση αναστολή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί έκτακτος έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση «Ως περιφερειακή διοίκηση δεν δείχνουμε ούτε πρόκειται να δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε οποιοδήποτε φαινόμενο αδιαφάνειας και είμαστε αποφασισμένοι να διευκολύνουμε με κάθε μέσο και τρόπο το έργο των ελεγκτικών αρχών».

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο