Ποιος ήταν ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε με δρεπάνι και μαχαίρια από οπαδούς στη Θεσσαλονίκη

19χρονος: Έπεσε νεκρός σε καυγά με οπαδούς

Σπαράζουν καρδιές με την είδηση θανάτου ενός 19χρονου ο οποίος έπεσε νεκρός ύστερα από ξυλοδαρμό στην Θεσσαλονίκη μεταξύ οπαδών. Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Ο 19χρονος Άλκης, γιος αξιωματικού του στρατού, ζούσε αυτή την περίοδο στη Βέροια, καθώς ο πατέρας του είχε πάρει μετάθεση. Ο Άλκης γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και ήταν μαθητής του 31ου Γυμνασίου. Ο νέος που διατηρούσε δεσμούς και φιλίες στην περιοχή, επισκεπτόταν συχνά τον τόπο όπου μεγάλωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voria.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος υποστήριζε την ομάδα του Άρη και πήγαινε συχνά στο γήπεδο, ωστόσο δεν ήταν οργανωμένος φίλαθλος.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο παιδί έκανε βόλτα με τους φίλους του το βράδυ της Δευτέρας, όταν ξαφνικά δύο άτομα, αφού κατέβηκαν από δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν, τους ρώτησαν στα ελληνικά τι ομάδα είναι και όταν τα παιδιά απάντησαν, τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και δρεπάνια.

Ο 19χρονος Άλκης έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα

Ο Άλκης έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ ακόμα δύο φίλοι του που τραυματίστηκαν από την επίθεση των άγριων οπαδών, δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Στην παρέα υπήρχαν άλλοι δύο οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

Μάρτυρες που άκουσαν τις κραυγές των παιδιών συγκλονίζουν. Σύμφωνα με το voria.gr, μια γυναίκα άκουσε κάποιον να φωνάζει: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια κάλεσε την αστυνομία.

Μια άλλη μάρτυρας δήλωσε: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο thesstoday ότι κι εκείνος άκουσε τις κραυγές των παιδιών αλλά φοβήθηκε να βγει: «Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές».

Μαρτυρίες για τον θάνατο του 19χρονου Άλκη

«Η αστυνομία άργησε να έρθει»

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλο μάρτυρα, κάτοικο της περιοχής, η αστυνομία άργησε να έρθει στο σημείο: «Έπεσε ξύλο ανάμεσα σε συμμορίες παιδιών. Ακούστηκαν βρισιές για Άρη και ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή ήρθε και η αστυνομία. Κάποιοι έφυγαν με ΙΧ. Το ασθενοφόρο που ήρθε έκατσε τουλάχιστον μία ώρα. Ακόμα έχει αίματα. Ακούσαμε φωνές, σπασίματα. Και το ρολόι της ΔΕΗ είναι σπασμένο. Δε ξέρω τι πετούσαν. Δε βγήκε κανείς από την πολυκατοικία. Ήταν μεγάλη παρέα. Ποιος να βγει; Η αστυνομία άργησε να έρθει».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν γίνει 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο