Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν 29 κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο στην Τρίπολη

Πολεμική Αεροπορία: Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης

Πολεμική Αεροπορία: Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν 29 (!) θετικά κρούσματα κορονοϊού στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, στην πλειοψηφία τους τα θετικά κρούσματα αφορούν στρατεύσιμους.

Η πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων αφορούν τους στρατεύσιμους σμηνίτες οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην τελευταία ΕΣΣΟ στις 16 Νοεμβρίου. Οι θετικοί στον κορονοϊό φαντάροι, εντοπίστηκαν και έχουν απομονωθεί. Ωστόσο, ανάμεσά τους ήταν και πολλοί ασυμπτωματικοί. Δεν είναι καθόλο απίθανο λοιπόν να υπάρχουν θετικά κρούσματα και μεταξύ τω μονίμων της μονάδας.

Πολεμική Αεροπορία: 29 κρούσματα κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους σμηνίτες

Η 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται σε καραντίνα

Όλα τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν, απομονώθηκαν αμέσως και η πτέρυγα βρίσκεται ήδη σε καραντίνα. Το θετικό είναι ότι κανένας σμηνίτης δε νοσεί βαριά. Η ορκομωσία του δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Για το γεγονός έχει ενημερωθεί ήδη ο ΕΟΔΥ και υπάρχει έντονη ανησυχία ότι το στρατόπεδο μπορεί αν εντοπιστούν περισσότερα θετικά κρούσματα σε περίπτωση που οι ασυμπωματικοί έχουν κάνει τη «ζημιά» τους.

Η 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης είναι σε αυξημένο συναγερμό και ο στόχος είναι να μη γίνει διασπορά του κορονοϊού, ούτε στους υπόλοιπους στρατεύσιμους, ούτε στο μόνιμο προσωπικό, ούτε και στην κοινωνία.

Αξίζει να θυμίσουμε και τα περισσότερα από 43 θετικά κρούσματα στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στα Ιωάννινα που εντοπίστηκαν πρόσφατα. Ορισμένοι νεοσύλλεκτοι εμφάνισαν συμπτώματα, διενεργήθηκαν rapid tests και βρέθηκαν αρκετά θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα