Πολίτες ζητούν εκταφές συγγενών τους για να αποδείξουν ότι δεν πέθαναν από κoρονοϊό

by Τόνια Τζαφέρη

“Αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου”

Στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές, έπειτα από καταγγελίες συγγενών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από κορονοϊό, με τον κ. Λαζανά να σχολιάζει χαρακτηριστικά «είμαστε τρελοκομείο πια».

Ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς αποκαλύπτει ότι οι πολίτες ζητούν εκταφές νεκρών, επειδή δεν πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους πέθαναν από COVID-19.

Όπως είπε, για να δηλωθεί ότι κάποιος πέθανε από κορονοϊό, δεν χρειάζεται απλά η υπογραφή γιατρού, αλλά και μια σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων. Οι αρνητές του ιού, όμως, δεν λαμβάνουν υπόψη τίποτα από αυτά.

Πολίτες ζητούν εκταφές συγγενών τους για να αποδείξουν ότι δεν πέθαναν από κoρονοϊό

Το μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων πρόσθεσε ότι κάποιοι άνθρωποι που έχουν κορονοϊό αρνούνται να νοσηλευτούν, ενώ γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια έπειτα από μηνύσεις.

«Αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους», σχολίασε στον ΣΚΑΪ. Για την επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Κορονοιός: Γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια έπειτα από μηνύσεις.

Για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο Μάριος Λαζανάς τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Μεταξύ των μέτρων που μπορεί να αναθεωρηθούν, είναι αυτό του «50+1», δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορονοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν