Πολύ ευχάριστα νέα: Χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid σε εστίαση, τέλος τα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός: Τέλος τα πιστοποιητικά και τα rapid στην εστιάση

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εφαρμόζει ήδη το σχέδιο «επιστροφή στην κανονικότητα» για τα σχολεία που θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου αλλά και για την κοινωνία.

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά σε χώρους εστίασης και διασκέδασης χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test ενώ τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν χωρίς περιορισμούς.

Την εκτίμηση ότι ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης και δεν θα χρειαστούμε στο εξής τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εξέφρασε προ ημερών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Κορονοϊός: Η δήλωση της Υπουργού Υγείας

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Υγείας ο οποίος δήλωσε:

«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται οτι πέρσι, η εστίαση και η διασκέδαση ήταν προνόμιο μόνο των εμβολιασμένων, τουλάχιστον στους εσωτερικούς χώρους ενώ οι ανεμβολίαστοι μπορούσαν να καθίσουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καφέ εστιατορίων και χώρων διασκέδασης γενικότερα με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός ενώ, πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικά σε νοσοκομεία και χώρους όπου διαμένουν ευπαθείς ομάδες, όπως γηροκομεία.

Παράλληλα δεν αναμένεται κανένας περιορισμός στα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ που λειτουργούσαν με χωρητικότητα και ειδικές κάρτες ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Related posts

Συναγερμός για τεράστιο κύμα «οστρακιάς»: Τα ανησυχητικά συμπτώματα και ο τρόπος για να προστατευθείτε

Καμία σχέση με την Όμικρον: Τα 4 “ύπουλα” συμπτώματα της μετάλλαξης “Κράκεν” που δείχνουν ότι κόλλησες

Μεγάλη ανησυχία: Θρίλερ με 3 αδελφάκια που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χωρίς να έχουν κορονοϊό ούτε γρίπη

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον κορονοϊό

«Ηρθε ο Λάζαρος, αναστήθηκε»: Η δυναμική επιστροφή του Γιώργου Παπαδάκη μετά από 19 ημέρες, και η αλλαγή στη φωνή του

“Πως τα κατάφερα εγώ 5 φορές εμβoλιασμένος να είμαι 13 μέρες θετικός;”: Κραυγή αγανάκτησης από τον Γιώργο Παπαδάκη

«Μαρία, δεν αντέχω άλλο»: Ο Γιώργος Παπαδάκης σε απόγνωση, κλεισμένος στο σπίτι του περνάει τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής του

“Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή”: Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Παπαδάκη μετά τη διάγνωση

Food pass 22 ευρώ το μήνα: Ποιοι δε δικαιούνται την οικονομική επιδότηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός