Πορεία Πολυτεχνείου: «Δε νοείται να γίνει καμία πορεία» δήλωσε ο κ. Πέτσας

Πορεία Πολυτεχνείου: Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «Η ΕΛ.ΑΣ θα είναι μέρα νύχτα στους δρόμους»

Πορεία Πολυτεχνείου: Σε σχεδόν δύο εβδομάδες από τώρα έχουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Υπό κανονικές συνθήκες την 17η Νοεμβρίου, πλήθος κόσμους έβγαινε στους δρόμους για να πραγματοποιήσει πορεία. Ωστόσο, φέτος δε βιώνουμε κανονικές συνθήκες. Από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή πανελλαδικό lockdown. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπεο να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 για τις μετακινήσεις μας, ενώ οι πορείες και γενικότερα οι μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου είναι απαγορευτικές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε χθες σχετικά με την πορεία στο Πολυτεχνείο και ανέφερε ότι «εφόσον έχουμε απαγόρευση δε νοείται να γίνει καμιά πορεία». Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι «είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «Η ΕΛ.ΑΣ θα είναι μέρα νύχτα στους δρόμους». Επομένως θα υπάρχει αυξημένη επιφυλακή ώστε να αποφευθούν οι εικόνες συνωστισμού του κόσμου.

Πορεία Πολυτεχνείου: «Δε νοείται να γίνει» είπε ο κ. Πέτσας

Εκτός από την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, υπενθυμίζονται τα εξής μέτρα σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.

Ειδικά για τα κομμωτήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση δύο ημερών, με την αναστολή λειτουργίας να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα.

Κλείνει η εστίαση, αλλά επιτρέπεται το take away και το delivery, διευκρίνησε ο ίδιος.

Στα ΙΧ και Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.

Υποχρεωτική η τελεργασία σε ποσοστό 50%.

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν