Πόρος: Αποχωρούν μαζικά οι τουρίστες μετά τα μέτρα του τοπικού Lockdown – Τι δηλώνει ο δήμαρχος για τις ακυρώσεις

by Αντώνης Βαλμάς

Πόρος τουρίστες: Οι δηλώσεις του Δημάρχου

Πόρος τουρίστες: Τι είπε o δήμαρχος για τους ελέγχους στο νησί και την κατάσταση που επικρατεί με τους τουρίστες αυτή τη στιγμή.
Όλα ξεκίνησαν μετά την επιβολή τοπικού Lockdown.

“Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους”. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιάννης Δημητριάδης, τονίζοντας πως, όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση. Τότε οι έλεγχοι που έγιναν, αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα του κορονοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία πραγματοποίησε κάποιους ελέγχους. Όμως δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει, είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε “σφραγίσει” και κατάστημα.

Πόρος τουρίστες: Αποχωρούν μετά τα μέτρα του Lockdown

Επιπλέον, όπως σημείωσε, πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που, στην “καρδιά” της καλοκαιρινής σεζόν, αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση. Και αυτό μέσα σε μία μάλιστα καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Η μεγάλη οικονομική ζημιά στον Πόρο από την φυγή των τουριστών

Γι’ αυτό τον λόγο, κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά, που είναι τεράστια” τόνισε ο κ. Δημητριάδης. Συμπληρώνει, δε, πως, μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν, υπάρχουν ακυρώσεις και κόσμος που αποχωρεί από το νησί, την ώρα που το Σαββατοκύριακο υπήρξε πληρότητα στο 95%.

“Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι” κατήγγειλε ο δήμαρχος Πόρου.

“Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τη Πολιτική Προστασία, εφόσον είναι έτσι η κατάσταση, είναι αναγκαία, δεν είναι αφόρητα καθώς δεν υφίσταται “lockdown” και δίνουν σίγουρα το στίγμα σε όλο τον κόσμο να προσέχει. Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε δέκα μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορονοϊό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδη

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα