Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

by Τόνια Τζαφέρη
Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Όλες οι λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Τα νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και προκειμένου να ετοιμαστούν οι πολίτες για την νέα μετάλλαξη όμικρον, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μέσα σε αυτά τα μέτρα είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όσων είναι άνω των 60 ετών. Όσοι δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα!

Τη διαδικασία για τη βεβαίωση προστίμου σε όσους ηλικιωμένους άνω των 60 δεν κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης έως τις 16 Ιανουαρίου περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, με φόντο την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Νέα μέτρα: Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα θα βεβαιώνεται άμεσα μέσω της ΑΑΔΕ

Όπως είπε, το πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα θα βεβαιώνεται άμεσα μέσω της ΑΑΔΕ: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λοιπόν, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας».

Προτεινόμενα