Πόσα κρούσματα σήμερα 17/3: Περισσότερα από 3.500 κρούσματα σήμερα στη χώρα

Πόσα κρούσματα σήμερα 17/3: Ακόμα μία ημέρα που οι ημερήσιες μολύνσεις θα είναι υψηλές

Πόσα κρούσματα σήμερα 17/3: Χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 1.533 κρούσματα στη χώρα. Οι νέοι θάνατοι ανήλθαν σε 59 ενώ οι διασωληνωμένοι σκαρφάλωσαν στους 605. Για ακόμα μία ημέρα, οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αττική (666), ενώ ακολουθούν οι Θεσσαλονίκη (148) και η Αχαΐα (63).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3.500! Πρόκειται για μία πρόβλεψη την οποία είχε κάνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Νίκος Τζανάκης και από ό,τι φαίνεται πέφτει μέσα. Πέρα από τα κρούσματα, ο κ. Τζανάκης ανέφερε «δεν πιστεύω πως θα φτάσουμε στους 1.000 διασωληνωμένους, αλλά θα τερματίσουμε κάπου πολύ χαμηλότερα, στους 700 με 750. Το peak των ΜΕΘ το παρακολουθούμε δυο-τρεις εβδομάδες μετά το peak των κρουσμάτων».

Τέλος, σχολίασε «Πιθανότατα βρισκόμαστε στην κορύφωση και ελπίζουμε πως θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Θα πρέπει ο καθένας να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας, να εμβολιαζόμαστε και ενδεχομένως η επιτροπή να πρέπει να μας προτείνει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων που θα αποκλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση».

Πέρα από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που αναμένονται σήμερα 17/3, τραγική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ

Ο Διευθυντής Ακτινολογίας στο νοσοκομείο Γεννηματάς, κ. Σπύρος Αντωνόπουλος σχολίασε για την κατάσταση στις ΜΕΘ «Στις τελευταίες τρεις εφημερίες ζούμε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου. Οι εισαγωγές είναι από 56, 57, 58 τις τελευταίες τρεις εφημερίες και όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι γεμάτα. 16 στα 16».

Ενώ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε για τους επόμενους μήνες «Ο Μάρτης θα χαρακτηριστεί από την αποφόρτιση στο σύστημα τη δυνατότητα επαρκούς νοσηλείας και να ελεγχθεί η επιδημία. Ο Απρίλης θα λειτουργήσει περισσότερο εκτονωτικά για να λειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες, και ελπίζω ο Μάης να λειτουργήσει σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη».

Related posts

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς

Ορıστıκό: Τέλος τα κıνητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αuστηρή τıμωρία, μέχρι και ορıστική απоβоλń από το σχολείο