Πόσα κρούσματα σήμερα 2/4: Κοντά στα 3.000 τα σημερινά κρούσματα στη χώρα

Πόσα κρούσματα σήμερα 2/4: Σε υψηλούς αριθμούς παραμένουν οι μολύνσεις στη χώρα

Πόσα κρούσματα σήμερα 2/4: Σε υψηλό αριθμό θα κυμανθούν και σήμερα οι νέες μολύνσεις στη χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κρούσματα θα πλησιάσουν τα 3.000.

Χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 3.491 κρούσματα, 67 θάνατοι και 755 διασωληνωμένοι. Και ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται πως δεν καλυτερεύουν, όσο και αν προχωρούν οι εμβολιασμοί. Από αυτό το Σάββατο ορισμένα πράγματα αλλάζουν.

Από αύριο Σάββατο 3/4 θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού 6 για σωματική άσκηση. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης από την ερχόμενη Δευτέρα 5/4 θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Ήδη στην κεντρικότερη οδό της Αθήνας, στην Ερμού, οι προετοιμασίες είναι πυρετώσεις. Για να κάνει ο πολίτης τις αγορές του, πρέπει να στείλει sms στο 13032 αφού πρώτα έχει κλείσει ραντεβού με το κατάστημα που θέλει να επισκεφτεί για click away ή click in shop. Για να κάνει τα ψώνια, θα έχει χρονικό περιορισμό 3 ωρών και θα μπορεί να κάνει χρήση του μηνύματος 1 φορά τη μέρα.

Πέρα από τα σημερινά κρούσματα 2/4 στη χώρα, τι θα γίνει με self tests και το άνοιγμα σχολείων

Αρχικά παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η τηλεργασία. Το 50% των εργαζομένων μίας επιχείρησης ή ενός φορέα υποχρεώνεται να εργάζεται εξ΄αποστάσεως.

Όσο για τη λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή προτεραιότητα έχουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια. Αυτά ενδεχομένως να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Έπειτα θα ακολουθήσουν και τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

Τέλος, όσον αφορά στα self tests, όταν αυτά είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε με τον ΑΜΚΑ σας 1 φορά την εβδομάδα.

Related posts

Αuτός είναι ο κατάλογος αμαρτıών της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τpαγıκό, ήταν μόνο 19 χρονών: 33χρονος έβγαλε για φαγnτό φοıτήτρıα, τη σκóτwσε και μετά τη δiαμέλıσε με πρiόνı

Πριν λίγο ασύλληπτη τpαγωδiα που δεν χωράει ο νους στο Πασαλιμάνι