Πόσα κρούσματα σήμερα 22/10: Πληροφορίες λένε πως είναι πάνω από 1.000

Πόσα κρούσματα σήμερα 22/10: Νέα αύξηση στα κρούσματα στη χώρα – Πιο κοντά από ποτέ το lockdown

Πόσα κρούσματα σήμερα 22/10: Χθες είδαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα τέτοιο μεγάλο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως ήδη είχαμε πει, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 800. Ήταν για την ακρίβει 865 στο σύνολο. Μας φάνηκαν πολλά και ανησυχήσαμε για το που θα οδηγηθεί η κατάσταση. Δυστυχώς όμως, σήμερα αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.000 στη χώρα μας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς το λαό στις 19.00 το βράδυ. Λογικά θα ενημερώσει για την λήψη έκτακτων μέτρων αλλά θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και για τις περιοχές που είναι πολύ κοντά στο επίπεδο 4, του αυξημένου κινδύνου.

Πόσα κρούσματα σήμερα 22/10: Πληροφορίες λένε πως είναι πάνω από 1.000

Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ανακοινωθεί η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1 έως τις 5 το πρωί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του συγχρωτισμού στις πλατείες. Ωστόσο το ωράριο των καταστημάτων εστίασης – εκτός από τους νομούς που θα επιβληθεί lockdown – πιθανότατα δεν θα αλλάξει.

Η ανησυχία των ειδικών λοιμοξιολόγων εστιάζεται κυρίως στους 12 νομούς που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, ανάμεσα τους είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουμε δύο τοπικά lockdown σε Κοζάνη και Καστοριά. Δηλαδή στις δύο περιοχές της δυτική Μακεδονίας που ξεκίνησε και το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Παράλληλα χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση προς τους πολίτες λέγοντας «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη γι αυτό και συνεχίζουμε με επιμέλεια να παρακολουθούμε κάθε αλλαγή των δεδομένων και να αναλύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτή την έξαρση της πανδημίας. Πάντα με ένα μοναδικό απόλυτο κριτήριο, την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων μας».

Τέλος πρόσθεσε «Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, μια προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ένας: Εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα. Είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν