Πόσα κρούσματα σήμερα 23/3: Περισσότερα από 3.000 τα σημερινά κρούσματα στη χώρα

Πόσα κρούσματα σήμερα 23/3: Όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο άρσης του lockdown

Πόσα κρούσματα σήμερα 23/3: Χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 1.707 νέες μολύνσεις στη χώρα. Από αυτές, οι 801 εντοπίστηκαν στην Αττική, 130 στη Θεσσαλονίκη και 116 στην Αχαΐα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική και η ασφυξία στις ΜΕΘ μεγάλη. Χθες οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 681 ενώ οι νέοι θάνατοι ήταν 69.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα αναμένονται και πάλι περισσότερα από 3.000 κρούσματα στη χώρα. Οι νέες μολύνσεις ήταν 2.800 μόλις μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Επομένως, είναι σίγουρο ότι έως το απόγευμα θα έχουν ξεπεράσει τις 3.000.

Επίσης, περαιτέρω πίεση θα υπάρξει και σήμερα στον αριθμό των διασωληνωμένων ενώ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε «Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων».

Ενώ τα σημερινά κρούσματα 23/3 θα ξεπεράσουν τα 3.000, απομακρύνεται όλο και περισσότερο η άρση του lockdown

Ο Στέλιος Πέτσας, Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται τουλάχιστον για τις 5 Απριλίου. Χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα, αυτή είναι η νέα επικρατέστερη ημερομηνία.

Τα σχολεία προβλέπεται να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου με προτεραιότητα να δίνεται στην Γ’ Λυκείοτ που έχει Πανελλαδικές εξετάσεις. Όσο για την εστίαση, η επικρατέστερη ημερομηνία ανοίγματος είναι η 19η Απιρλίου.

Πάντως η Ματίνα Παγώνη επιμένει ότι «Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση».

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη