Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα και ποιοι κερδίζουν μπόνους 15 ευρώ

Fuel Pass 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλησιάζει η στιγμή που οι πολίτες θα λάβουν το Fuel Pass 2, που θέσπισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας. Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το νέο ενισχυμένο ποσό της επιδότησης για τα καύσιμα.

Ποιοι κερδίζουν μπόνους 15 ευρώ

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45-80 ευρώ.

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα βενζίνης

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το Fuel Pass 2 είναι όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν υποβάλλει ακόμα φορολογική δήλωση λόγω παράτασης.

Το πρόβλημα προέκυψε από την στιγμή που δόθηκε παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως και το τέλος Αυγούστου, ενώ η απόφαση για το Fuel Pass 2 ορίζει ότι τα εισοδηματικά κριτήρια θα κριθούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν φέτος για τα εισοδήματα του 2021.

Αν δεν αλλάξει κάτι οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θέλουν να υποβάλουν αιτήσεις για το Fuel Pass 2 αλλά έχουν αποφασίσει να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις τον Αύγουστο κινδυνεύουν να χάσουν το επίμονα. Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις αναφορικά με τη λύση που θα επιλεχθεί.

Συγκεκριμένα πρέπει να αποφασιστεί αν θα ισχύσει τελικά το επίδομα θα κριθεί με βάση το περυσινό εισόδημα ή το εισόδημα του 2020. Αλλιώς θα πρέπει είτε το σύστημα να επιλέξει εισόδημα ανάλογα με το αν έχει κατατεθεί η φετινή δήλωση, επιλογή που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή να παραμείνει η πλατφόρμα ανοιχτή ;έως το τέλος Αυγούστου, ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις και όσοι επιλέξουν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση έως τις 30 Αυγούστου.

Related posts

Χρήστος Σταϊκούρας: «Πολίτες με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε αυξήστε μας τον ΕΝΦΙΑ»

«Μιλούν» ακόμα και για 1,5 ευρώ το λίτρο: Πρόβλεψη για ελεύθερη πτώση στην τιμή της βενζίνης – Ποτέ θα τη δούμε

Fuel Pass – έξτρα 15 ευρώ: Τι πρέπει να διαθέτει το κινητό μας για να πάρουμε επιπλέον χρήματα και ποιοι οι δικαιούχοι

Τέλος στα «Μνημόνια» μετά από 12 χρόνια για την Ελλάδα – Αναμένεται η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επίδομα βενζίνης: Πήραν την fuel pass και πήγαν να τα παίξουν στο στοίχημα

Επίδομα βενζίνης: «Πάνε ταμείο» σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου 800.000 δικαιούχοι

Έξαλλος ο Παπαδάκης με τηλεθεατή που του είπε ότι γλείφει τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο τρόπος για να πάρετε τα 13 ευρώ του επιδόματος βενζίνης στην τράπεζα

Επίδομα καυσίμων: Στα 13 ευρώ τον μήνα η πολυδιαφημιζόμενη επιδότηση στα καύσιμα