Πότε έρχεται ο «Τειρεσίας» για τους κακοπλnρωτές ενοικιαστές

by Maria Giannoutsou
Πότε έρχεται ο «Τειρεσίας» για τους κακοπλnρωτές ενοικιαστές

Στο τέλος του 2025 έρχεται ο «Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές
Την σκέψη της κυβέρνησης να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα για «μπαταχτσήδες» ενοικιαστές διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως για να πέσουν περισσότερα σπίτια στην αγορά, θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να νιώθουν ασφάλεια πως δεν θα τους «φεσώσει» κάποιος ενοικιαστής.

Μέχρι στιγμής, όσον αφορά το ιδιωτικό χρέος, αυτή την στιγμή υπάρχουν ένα μητρώο που αφορά στα χρέη σε τράπεζες και servicers και ένα προς το Δημόσιο, με το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τρίτο το οποίο θα «παντρευει» και θα ενοποιεί όλα τα χρέη.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει όλη αυτή την πληροφορία που υπάρχει σε αυτά τα μητρώα και προς την κατεύθυνση μιας πλατφόρμας ενοικιαστών, έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες για το ποιος είναι κακοπληρωτής και έχει χρέη.

Ωστόσο, εξήγησε πως δεν υπάρχει νομοθέτηση που να προβλέπει την αξιοποίηση των πληροφοριών των μητρώων ακόμα, και κυρίως τίθενται και ζητήματα προσωπικών δεδομένων, τα οποία το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να συζητήσει με την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός τόνισε πως αυτή η νέα πλατφόρμα δεν θα μπορεί να είναι έτοιμη νωρίτερα από το τέλος του 2025.

Βαρύ πένθος για δημοσιογράφο του ΑΝΤ1: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο αδερφός του – Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του

Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα – Μέσα στην εβδοµάδα η ανακοίνωση των τοµεαρχών

Έτσι θα καταλάβεις ότι είναι κοντά σου: Τα σημάδια που προδίδουν τον λαγοκέφαλο στο νερό

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Ο 43χρονος Σκοπιανός ισχυρίζεται πως είχαν σχέση

Αυτά τα 2 ζώδια θα περάσουν ένα καλοκαίρι “όνειρο” – Θα “φυσήξει” ούριος άνεμος στη ζωή τους

Προτεινόμενα