Προμαχώνας: Συνελήφθησαν τρία άτομα που αρνήθηκαν να κάνουν rapid test για να μπουν στη χώρα

Προμαχώνας: Πρόκειται για μία οικογένεια τριών ατόμων – Τα άτομα είναι Έλληνες υπήκοοι

Προμαχώνας: Ένα απροσδόκητο περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο τελωνείο του Προμαχώνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθη μία οικογένεια τριών ατόμων, όλοι τους Έλληνες υπήκοοι. Καθώς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), όπως και είναι υποχρεωτικό, ώστε να μπουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα 67 ετών που είναι ο πατέρας, και τα δύο του παιδιά, ένα γιο και μία κόρη, ηλικίας 27 και 23 ετών. Εξαιτίας της άρνησής τους να υποβληθούν σε τεστ, σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού.

Ακόμα, η οικογένεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Τέλος, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ στον καθένα.

Προμαχώνας: Συνελήφθη οικογένεια τριών ατόμων για άρνηση rapid test

Εκτός από το περιστατικό και το πρόστιμο στον Πομαχώνα, βροχή έπεσαν τα πρόστιμα την περασμένη Παρασκευή 15/1

Πρόστιμα αξίας 530.400 ευρώ επιβλήθηκαν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στη χώρα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 80.162 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1.574 περιπτώσεις παραβιάσεων. Ανάμεσα στα πρόστιμα, υπάρχουν τέσσερις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Ο μεγαλύτερος όγκος των παραβιάσεων αφορούσε σε μη χρήση μάσκας, άσκοπη μετακίνηση, ιδιωτικές συναθροίσεις σε οσπίτια και άνοιγμα καταστήματος παρά την απαγόρευση.

Ο κύριος όγκος των ελέγχων πραγματοποιήθηκε από την ελληνική αστυνομία, συνολικά 71.203 έλεγχοι.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα