Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της Εύας Καϊλή: Η ανακοίνωση της εισαγγελίας – Εμπλοκή σε σκάνδαλο χρηματισμού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα

Εύα Καϊλή: Ποια είναι η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες εις βάρος της, για πιθανή εμπλοκή της σε σκάνδαλο χρηματισμού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος. Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ από τις βελγικές αρχές και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ύστερα από εντολή του προέδρου του Ν. Ανδρουλάκη. Για την ώρα οι πληροφορίες που δίνουν οι Βέλγοι είναι ελάχιστες όμως προμηνύονται νέες συλλήψεις, προσαγωγές ή κλήσεις για καταθέσεις συγγενών της και ανθρώπων του στενού οικογενειακού της κύκλου με πρώτη την αδερφή της, Μανταλένα.

Η Μανταλένα Καϊλή δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας. Είναι μάλιστα, επικεφαλής μιας ΜΚΟ (ELONTech) που δίνει νομικές συμβουλές πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών. Η ίδια δήλωσε ότι η Εύα βαστάει, ότι η ίδια όπου χρειαστεί θα πάει και θα καταθέσει.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας για την Εύα Καϊλή

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο