Πρόστιμο στην Κρήτη: Έκοψαν πρόστιμο 900 ευρώ σε πατέρα που είχε στο αυτοκίνητο και τα δύο παιδιά του

by i-diakopes.gr

Πρόστιμο στην Κρήτη: Τι καταγγέλει ο πατέρας για το άδικο πρόστιμο που του επιβλήθηκε

Πρόστιμο στην Κρήτη: Τα πρόστιμα πέφτουν βροχή σε όλη την Ελλάδα μιας και οι έλεγχοι από την αστυνομία είναι εντατικοί. Ειδικά όσο πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα και διανύουμε τις εναπομείνασες μέρες για να φύγει πια αυτό το 2020. Η αστυνομία βεβαιώνει πρόστιμα στην περίπτωση που τα μέτρα κατά του κορονοϊού καταπατώνται.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές φορές που οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν μία μικρή εξαίρεση στα καθήκοντά τους και να αποφασίσουν με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Κάτι τέτοιο δε συνέβη στην περίπτωση του κ. Χουδετσανάκη, στον οποίο την περασμένη Κυριακή επιβλήθηκε πρόστιμο 900 ευρώ.

Ο λόγος ήταν ότι στο ΙΧ που οδηγούσε, επέβαιναν και τα δύο παιδιά του, 21 και 22 ετών αντίστοιχα. Ο νόμος λέει ότι μόνο ένα ακόμα άτομο επιτρέπεται σε οποιοδήποτε επιβατικό μέσο πέραν του οδηγού. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για οικογένεια, δηλαδή για άτομα που είναι τις περισσότερες ώρες της μέρας μαζί. Όσο κι αν προσπάθησε ο κ. Χουδετσανάκης να δώσει εξηγήσεις στον αστυνομικό, εκείνος απλά βεβαίωσε το πρόστιμο.

Πρόστιμο στην Κρήτη: Άδικο πρόστιμο 900 ευρώ καταγγέλει πατέρας

Ο οδηγός του αυτοκίνητου θεώρησε υπερβολικό το πρόστιμο που του επιβλήθηκε σε περιοχή της Κρήτης και κατέθεσε ένταση

Ο κ. Χουδετσανάκης κινούνταν στην Εθνική Οδό με προορισμό το ελαιουργείο στη Φοινικιά όπου εργάζονταν και τα τρία μέλη της οικογένειας. Η αστυνομία τους σταμάτησε για έλεγχο και διαπίστωσε ότι ο αριθμός επιβατών ήταν υπεράριθμος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV ο οδηγός αποκρίθηκε στην αστυνομία, «Είμαι υπεράριθμος εγώ με τα παιδιά μου που ζούμε στο ίδιο σπίτι, εργαζόμαστε μαζί, είμαστε μαζί όλη μέρα και όλη νύχτα. Έκοψαν και στους τρεις μας πρόστιμο. Δηλαδή, 900 ευρώ, μέσα σε πέντε λεπτά».

Όπως αναφέρει δεν είναι η πρώτη φορά που γινόταν έλεγχος στο όχημά του. Με τα απαραίτητα έγγραφα εργασίας και το λόγο της οικογένειας ωστόσο, ποτέ δε βεβαιωνόταν πρόστιμο. Εκτός από τη συγκεκριμένη φορά…

Ο κ. Χουδετσανάκης αποφάσισε να καταθέσει ένταση, διαμαρτυρόμενος για το εν λόγω συμβάν.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα