Πρόστιμο Θεσσαλονίκη: 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερέα και οκτώ πιστούς για παράνομη Θεία Λειτουργία

by i-diakopes.gr

Πρόστιμο Θεσσαλονίκη: Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ναό στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης

Πρόστιμο Θεσσαλονίκη: Ένα ακόμα περιστατικό παράνομης Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα αυτή τη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία έπιασε κυριολεκτικά στα πράσα έναν ιερέα να πραγματοποιεί τη Θεία Λειτουργία υπό την παρουσία πιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, μετά από σχετικές καταγγελίες, η αστυνομία έσπευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι η κεντρική είσοδος ήταν κλειστή. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε ωστόσο στο παρεκκλήσι του ναού, στο οποίο οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Ανάμεσα στους πιστούς, ορισμένοι μεταλάμβαναν (!) και κάποιοι άλλοι προσεύχονταν.

Από τον έλεγχο των αστυνομικών, διαποστώθηκε ότι δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων, αλλά ούτε και η αναλογία 1 πιστού ανά 15 τ.μ.

Επομένως, στους 8 παρευρισκόμενους πιστούς επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για τον περιορισμό κυκλοφορίας. Ενώ, στον 56χρονο ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ για τη μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Μάλιστα, ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του ιερέα.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα για τις εκκλησίες την περίοδο των εορτών για να αποφευχθούν περιστατικά αντίστοιχα με το πρόστιμο στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της τελευταίας κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με τα μέτρα των εορτών, στις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών στις 25/12, 1/1 και 6/1. Η Θεία Λειτουργία αυτές τις τρεις μέρες θα γίνεται παρουσία πιστών. Ωστόσο, επιτρέπεται 1 πιστός ανά 15 τ.μ. και συνολικά 25 πιστοί στους ιερούς ναούς. Ενώ έως 50 πιστοί στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Επιπρόσθετα, την ημέρα των Θεοφανείων απαγορεύεται ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.

Πρόστιμο Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε ιερέα που τελούσε Θεία Λειτουργία

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα