Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη: «Τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας

by Εύα Ζαχαριάδη
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη: «Τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη: Μήνυμα ελπίδας έστειλε ο πρωθυπουργός για τη νέα χρονιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προς όλους τους πολίτες και τις ευχές του για το 2022. Τόνισε πως αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη χρονιά όμως είναι αισιόδοξος για τη νέα έτος.

Νότα ελπίδας για τη νέα χρονιά έδωσε με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στα μεταρρυθμιστικά έργα που έρχονται, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, τις καινοτομίες.

Αναφερόμενος στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την αποφυγή του γενικού lockdown ενώ στάθηκε στα «διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

Εστιάζοντας στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τόνισε ότι «όλα τα κράτη αντιμετωπίζουν αυτό το δυναμικό φαινόμενο. Με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, αλλά και λιγότερες νοσηλείες.

Ενώ, ειδικά στη δική μας χώρα, ζούμε τη μετάβαση από τη μετάλλαξη ”Δ” στην ”Ο”, που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ρυθμούς εκδήλωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι παρεμβάσεις μας δεν παραμένουν άκαμπτες, αλλά προσαρμόζονται χρονικά στα δεδομένα. Με σχέδιο για την κίνηση της αγοράς, την κοινωνική συμπεριφορά αλλά και την αντοχή των δομών υγείας. Έτσι, άλλωστε, πετύχαμε να αποφύγουμε τα lockdown και ήδη να γιορτάσουμε κανονικά τα Χριστούγεννα». 

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη: «Τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας

Βίντεο από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όσον αφορά στο διπλωματικό πεδίο ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι στη «διάρκεια του 2021 δεν ήταν λίγες και οι εθνικές προκλήσεις. Και σε αυτές, όμως, απαντήσαμε με τη σύνεση της αποφασιστικότητας. Η εθνική άμυνα ενισχύθηκε όσο ποτέ».

Προειδοποιώντας για την ανάγκη τήρησης των μέτρων εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και κάνοντας έναν απολογισμό για το 2021 υπογράμμισε:  «Το 2021 που φεύγει υπενθύμισε σε κάθε γωνιά του κόσμου πόσο ευάλωτοι είμαστε σε γεγονότα όπως οι πανδημίες και τα ξεσπάσματα της κλιματικής κρίσης. Ανέδειξε τη σημασία του υπερεθνικού συντονισμού. Αλλά και τις μεγάλες παγίδες που παραμονεύουν στο δρόμο μας. Πρόκειται για διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το 2022, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο την πανάρχαια αρετή των Ελλήνων: τη δύναμή μας να μετατρέπουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες. Τα εμπόδια σε εφόδια. Και αυτό θα είναι, ίσως, η πιο ταιριαστή τιμή στα 200 χρόνια ελευθερίας που γιορτάσαμε φέτος. Άλλωστε και εκείνα μία διαδρομή διαδοχικών θριάμβων και προκλήσεων υπήρξαν. Σε αυτόν το δρόμο διεκδίκησης της προόδου θα συνεχίσουμε. Προστατεύοντας τη δημόσια υγεία με ευέλικτες πολιτικές απέναντι στην «Ο». Που πρέπει να μας ανησυχεί, χωρίς όμως να μας πανικοβάλλει. Εμβολιαζόμενοι, ιδίως με την ενισχυτική δόση. Κάνοντας πολλά, συχνά test. Και τηρώντας τις βασικές προφυλάξεις, με πρώτη τη σωστή χρήση της σωστής μάσκας».

Κλείνοντας με θετικό τόνο για την πορεία της οικονομίας

και στέλνοντας ειδικό μήνυμα σε όσους ασκούν σφοδρή κριτική επεσήμανε τα εξής ο πρωθυπουργός: «Με πολλές επενδύσεις και ακόμη περισσότερες δουλειές. Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί. Κλείνοντας τα αυτιά στην καταστροφολογία και στην ηττοπάθεια για να ακουστεί μόνο η φωνή της επιστήμης και της αλήθειας».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

« Συμπολίτες μου, Αφήνουμε πίσω μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες, αλλά και μεγάλες προσπάθειες. Και υποδεχόμαστε μια νέα, συνεχίζοντας τον ίδιο αγώνα. Γιατί μπορεί το 2021 να κλείνει σχεδόν όπως ξεκίνησε: με επιφυλακή για την πανδημία και προσοχή στην οικονομία. Έχει μεσολαβήσει, ωστόσο, ένα θαύμα της επιστήμης. Σκεφτείτε ότι πριν από έναν ακριβώς χρόνο έφταναν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια. Και, σήμερα, το 80% των ενηλίκων Ελλήνων, 4 στους 5 δηλαδή, έχει επιλέξει να θωρακίσει την υγεία του και να προστατεύσει αυτούς που αγαπά. Ενώ η χορήγηση της τρίτης δόσης, αλλά και ο εμβολιασμός των παιδιών προχωρά ταχύτατα. Γνωρίζω ότι αλλιώς ελπίζαμε να περάσουμε την Πρωτοχρονιά. Η μετάλλαξη «Ο» όμως, σαρώνει, πια, ολόκληρο τον πλανήτη. Έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα».

«Όμως φαίνεται και να προκαλεί χαμηλότερη νοσηρότητα. Όλα τα κράτη αντιμετωπίζουν αυτό το δυναμικό φαινόμενο. Με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, αλλά και λιγότερες νοσηλείες. Ενώ, ειδικά στη δική μας χώρα, ζούμε τη μετάβαση από τη μετάλλαξη «Δ» στην «Ο», που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ρυθμούς εκδήλωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι παρεμβάσεις μας δεν παραμένουν άκαμπτες, αλλά προσαρμόζονται χρονικά στα δεδομένα. Με σχέδιο για την κίνηση της αγοράς, την κοινωνική συμπεριφορά αλλά και την αντοχή των δομών υγείας. Έτσ