Πρωτοφανής η συμπαράσταση του κόσμου: Μόνος πατέρας συνελήφθη να κλέβει πάνες

Πατέρας: Συνελήφθη να κλέβει πάνες 

Η αστυνομία του Winterhaven της Φλόριντα έκανε μία πρωτοφανής ανάρτηση στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν εντόπισε έναν ύποτπο κλέφτη. «Όταν η πιστωτική σου απορρίπτεται και δοκιμάζεις και δεύτερη και τρίτη με το ίδιο αποτέλεσμα αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να φύγεις χωρίς να πληρώσεις»

Το θέμα είναι ότι η ανάρτηση δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τα θυμωμένα σχόλια από κάτω άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα επειδή ο ύποπτος κλέφτης δεν ήταν ένας κοινός ύποπτος κλέφτης αλλά ένας μπαμπάς που έκλεψε πάνω στην απελπισία του πάνες για τα δύο του παιδιά.

Η αστυνομία ανέφερε πως η κάμερα παρακολούθησης έδειξε τον άντρα να κρατάει ένα παιδί στην αγκαλιά του και ένα δεύτερο από το χέρι καθώς προσπαθούσε να πληρώσει στο ταμείο. Όποιος είναι γονιός αμέσως καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι αυτή η κατάσταση για ένα γονέα, η αστυνομία ωστόσο στο πρόσωπο του δεν είδε ένα γονέα σε απόγνωση αλλά έναν κλέφτη.

“Τα παιδάκια δεν είχαν ιδέα“ έγραψε η αστυνομία αναφερόμενη στην υποτιθέμενη κλοπή. Όντως τα παιδάκια δεν είχαν ιδέα. Τα παιδάκια δεν μπορούν να καταλάβουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι γονείς τους για να είναι καλά και ασφαλή. Πόσοι από εμάς θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο αν δεν είχαμε άλλη επιλογή και άλλο τρόπο να πάρουμε αυτό που χρειαζόταν το παιδί μας; Λίγη κατανόηση και λίγη συμπόνια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται αλλά απαιτείται.

Πρωτοφανής η συμπαράσταση του κόσμου: Μόνος πατέρας συνελήφθη να κλέβει πάνες

Η πρωτοφανής στήριξη του κόσμου προς τον πατέρα

Οι σχολιαστές της ανάρτησης απαιτούσαν από την αστυνομία να δείξουν κατανόηση για το μπαμπά αυτό που είναι προφανές σε πόσο άσχημη θέση ήρθε, σε σημείο που πολλοί προσφέρθηκαν να πληρώσουν τα κλεμμένα αντικείμενα αρκεί η αστυνομία να τον αφήσει ελεύθερο. Το ίδιο έκανε και μία έφηβη κοπέλα από το Kansas, η Elizabeth Fiedler: «Κανείς δεν θέλει να είναι φτωχός. Κανείς δεν πρέπει να φτάνει σε σημείο να αναγκάζεται να κλέψει σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου»,  είπε.

Η απάντηση της αστυνομίας στα χιλιάδες σχόλια των χρηστών καμία συμπόνια δεν περιείχε. «Όλοι σας τα έχετε βάλει με την αστυνομία αλλά εδώ το θέμα δεν είναι ο πατέρας αλλά η Walmart (η εταιρεία) που έκανε την καταγγελία και ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του αστυνομικού τμήματος. Μεγάλη ειρωνεία να συμπονάς μία τεράστια εταιρεία με έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο και όχι τον πατέρα.

Η αστυνομία διέγραψε την αρχική ανάρτηση, αλλά άφησε τη δεύτερη στις 23 του μήνα λέγοντας ότι ο άντρας από την κάμερα παρακολούθησης βρέθηκε.

“Γνωρίζουμε ότι παρακολουθείτε με ενδιαφέρον την υπόθεση του άντρα της Walmart που έφυγε χωρίς να πληρώσει μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες με τρεις διαφορετικές κάρτες. Από την κάμερα ασφαλείας απομονώσαμε ένα μέρος της ταυτότητάς του σήμερα το πρωί και ήρθαμε σε επαφή μαζί του. Μιλήσαμε επίσης με τη Walmart, η οποία αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες. Μεταφέραμε τα νέα στον πατέρα και του είπαμε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι πόροι και βοήθεια όποτε τη χρειαστεί“. Αυτός έπρεπε να είναι ο στόχος από την αρχή: η βοήθεια και όχι η τιμωρία.

Οι χρήστες που παρακολουθούσαν από κοντά την υπόθεση ανακουφίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι ο πατέρας δεν θα διωχθεί, μακάρι όμως να μην είχε ταπεινωθεί δημόσια επειδή αναγκάστηκε να κάνει ό, τι έκανε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν