«Ψυχραιμία! Η περίοδος των ανατιμήσεων θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά»: Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Άδωνις Γεωργιάδης: Η περίοδος των ανατιμήσεων θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις ανατιμήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην ΕΡΤ1, απέναντι στο αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων κάνοντας λόγο για ένα φαινόμενο με «παροδικά χαρακτηριστικά».

«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα, μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές. Ουσιαστικά, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς, μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η περίοδος των ανατιμήσεων θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τις ανατιμήσεις

Παρέπεμψε, δε, σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και ειδικότερα σε κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Προέτρεψε, μάλιστα, να μην παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα της οικονομίας προαναγγέλλοντας ως «εξαιρετικά καλά» τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για το β΄ τρίμηνο που θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη.

«Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα