Πτήσεις χωρίς προορισμό: Αυτή είναι η νέα τάση στα αεροπορικά ταξίδια

Πτήσεις χωρίς προορισμό: Τι αλλάζει για πάντα στα αεροπορικά ταξίδια εξαιτίας του κορονοϊού

Πτήσεις χωρίς προορισμό: Μία νέα τάση φαίνεται πως κυριαρχεί πρόσφατα στα αεροπορικά ταξίδια. Πιο συγκεκριμένα, ανερχόμενες είναι οι πτήσεις χωρίς προορισμό, δηλαδή πετάς κανονικά, αλλά δεν κατεβαίνεις πουθενά. Ο κορονοϊός έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στη διεθνή αεροπλοΐα με τις αεροπορικές εταιρίες να αναζητούν τρόπους αν αυξήσουν και πάλι τα έσοδά τους και να καλύψουν τις οικονομικές τους ζημίες.

Η αεροπορική εταιρία Qantas, είναι μία εκ των αεροπορικών εταιριών που εισαγάγουν αυτή τη νέα τάση στα αεροπορικά ταξίδια. Η εταιρία αποφάσισε να ενσωματώσει στο πτητικό πρόγραμμα της μια επτάωρη πτήση πάνω από τα αξιοθέατα της Αυστραλίας. Τα εισιτήρια δε της πτήσης αυτής, εξαντλήθηκαν μέσα σε 10 λεπτά. Αυτό είναι ρεκόρ για την εταιρία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qantas, κ. Alan Joyce «Οι άνθρωποι αναπολούν τα ταξίδια και την εμπειρία της πτήσης. Εάν υπάρχει ζήτηση, σίγουρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε κι άλλες τέτοιες πτήσεις, καθώς όλοι περιμένουμε να ανοίξουν τα σύνορα».

Η επτάωρη πτήση θα περάσει πάνω από το Κουίνσλαντ και τη Χρυσή Ακτή, τη Νέα Νότια Ουαλία και τις απομακρυσμένες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας. Η πτήση θα συνοδεύεται και από ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με οικοδεσπότη κάποιον διάσημο.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με το αεροσκάφος 787 Dreamliner της Boeing που προορίζεται συνήθως για διηπειρωτικά ταξίδια. Το Dreamliner φημίζεται για τα μεγάλα παράθυρά του, καθιστώντας το ιδανικό για περιηγήσεις στα 9.000 μέτρα.

Τέλος, η πτήση QF787, αναμένεται να αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ για τις πτήσεις εσωτερικού στις 10 Οκτωβρίου και να επιστρέψει στην αυστραλιανή μητρόπολη επτά ώρες αργότερα. Η εταιρία έβγαλε 134 εισιτήρια προς πώληση για όλες τις θέσεις τα οποία κόστιζαν από 668 έως 2.322 ευρώ.

Το παράδειγμα της Qantas ακολουθεί και αεροπορική εταιρία στην Ασία

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Qantas, η αεροπορική εταιρεία EVA Air με έδρα την Ταϊβάν, πραγματοποίησε μια πτήση χωρίς προορισμό, με θέμα το Hello Kitty. Τον ίδιο μήνα, η All Nipon Airways  πραγματοποίησε μια σύντομη πτήση χωρίς προορισμό στην Ιαπωνία με θέμα την Χαβάη, την οποία επέβαιναν 300 ταξιδιώτες.

Εκπρόσωπος της Singapore Airlines δήλωσε στο CNN Travel ότι η αεροπορική εταιρεία «εξετάζει αρκετές πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να εμπλέκουμε τόσο τους πελάτες μας όσο και τα μέλη του κοινού. Επί του παρόντος, κανένα από αυτά τα σχέδια δεν έχει δρομολογηθεί».

Related posts

Πάσχα: Ακρίβεıα και στο αρνί – Αuτή θα είναι η τıμή του το κιλό φέτος

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να το κάνετε να μυρίζει πάντα φρεσκάδα