«Πυρά» της Μόσχας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Είστε από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο»

by Τόνια Τζαφέρη

Μόσχα: Στα άκρα οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και την εκ νέου αποστολή όπλων στην Ουκρανία, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας οδηγούνται στα άκρα, με την Μόσχα να στέλνει προειδοποιήσεις.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι παρομοιάσατε τους Ναζί του Αζοφ με τους υπερασπιστές του Μεσολογγίου» λέει η Ζαχάροβα Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μετά από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, αλλά και τη νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

«Πυρά» της Μόσχας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Είστε από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο»

Σε δηλώσεις της εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον: «Πρόσφατες δηλώσεις των ελληνικών αρχών μαρτυρούν την προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο» σημείωσε και στη συνέχεια τόνισε ότι Μητσοτάκης έδωσε «ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών».

Περισσότερες δηλώσεις από την Μόσχα για την στάση της Ελλάδας

Η Ζαχάροβα σχολίασε ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παρομοίασε του ναζιστές μαχητές του Αζόφ με τους απελευθερωτές του Μεσολογγίου: «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ -1826», είπε. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, πρόκειται για προσπάθεια της Ελλάδας να δικαιολογήσει την ένταξή της στο αντιρωσικό μέτωπο: 

«Πυρά» της Μόσχας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Είστε από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο»

«Στην πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί ενεργά στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο, μεταξύ των πρώτων που έστειλαν όπλα στο Κίεβο, με τη βοήθεια των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς, σκοτώνει ανθρώπους στο Ντόνιετσκ, στο Ρουμπίζνε, στην Αβντιέβκα και σε άλλους οικισμούς». Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «η ελληνική ηγεσία αναπαράγει προσεκτικά διεστραμμένες ερμηνείες των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτύχει μια ειρηνική διευθέτηση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας, το γενικό πλαίσιο της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο».

Μόσχα: “Τα ρωσικά ΜΜΕ αποκλείονται από τον ελληνικό χώρο ενημέρωσης”

Επιπλέον, η ίδια έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας: «Αποκλείεται μια εναλλακτική άποψη ή απλώς η πιθανότητα να παρουσιαστεί κάτι σαν αντίθεση, γιατί τα ρωσικά ΜΜΕ αποκλείονται από τον ελληνικό χώρο ενημέρωσης». «Οι αναδυόμενες νέες προκλήσεις δεν μένουν χωρίς επαρκείς απαντήσεις από τη ρωσική πλευρά», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo