Πύργος Πειραιά: Φωταγωγήθηκε για τις εορτές των Χριστουγέννων – Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Πύργος Πειραιά: Η φωταγώγηση για τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πειραιώς

Πύργος Πειραιά: Πραγματοποιήθηκε χθες η λιτή τελετή φωταγώγησης του Πύργου του Πειραιά για τα φετινά Χριστούγεννα. Η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Μώραλη. Τόσο τα φώτα όσο και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι εντυπωσιακά.

Ο Εμπορικός Πύργος, ενώ θα μπορούσε να είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια στην πόλη, είναι παρατημένος εδώ και χρόνια. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν δε, ως «κοιμώμενο γίγαντα». Ο Πύργος οικογομήθηκε την περίοδο 1972-1974, επί Δημαρχίας Αριστείδη Σκυλίτση σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη των Ι. Βικέλα, Α. Λοΐζο και Γ. Μολφέση.

Πρόκειται για ένα κτίριο 25 ορόφων και 84 μέτρων, το οποίο μπορεί να δει κανείς από όλα τα σημεία του λιμανιού του Πειραιά.

Το έργο παρέμεινε ημιτελές έως την πτώση της Χούντας και το 1983, επί δημαρχίας Γιάννη Παπασπύρου, επενδύθηκαν οι εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα.

Οι όροφοι από τον τρίτο και πάνω, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Έκτοτε ανά τις εκάστοτε δημαρχίες, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες ως προς την εκμετάλλευση και αξιοποίησή του, ωστόσο καμία από αυτές δεν ευδοκίμησε.

Στις 6 Ιουλίου 2020, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Πειραιώς, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης, της εταιρίας Dimand-Prodea Investments και της Alpha Bank.

Δείτε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά για τα Χριστούγεννα

Πύργος Πειραιά: Φωταγωγήθηκε για τα Χριστούγεννα-Εντυπωσιακό θέαμα

Πύργος Πειραιά: Φωταγωγήθηκε για τα Χριστούγεννα-Εντυπωσιακό θέαμα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν