Qantas: Η αεροπορική εταιρία συνεχίζει τις απολύσεις εργαζομένων λόγω κορονοϊού

Qantas: Πρόκειται να πραγματοποιήσει 2.000 ακόμα απολύσεις

Qantas: Ο τουριστικός κλάδος είναι, δυστυχώς, από τους περισσότερο πληττόμενους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από την άνοιξη με αποκορύφωμα τις διακοπές του καλοκαιριού, τα σύνορα ανοιγόκλειναν συνέχεια. Και ο γενικότερος φόβος για τη διάδοση του κορονοϊού μέσω των αεροπλάνων, αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για να ταξιδέψει κανείς.

Πολλές ήταν οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και βλέποντας τα έσοδά τους να πέφτουν κατακόρυφα, προχώρησαν σε απολύσεις εργαζομένων. Μία εξ’ αυτών είναι η Qantas η οποία από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχει προβεί σε 8.500 απολύσεις. Το επόμενο μάλιστα διάστημα, αναμένεται να προχωρήσει σε 2.000 απολύσεις ακόμα. Να σημειωθεί ότι προ κορονοϊού, η αεροπορική εταιρία απασχολούσε περισσότερα από 29.000 άτομα.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Άντριου Ντέιβιντ, δήλωσε «ενώ υπήρξαν πρόσφατα καλά νέα με τα εσωτερικά σύνορα, τα διεθνή ταξίδια δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από το covid έως το 2024 τουλάχιστον».

Μάλιστα, η αεροπορική εταιρία θέλει να εξοικονομήσει χρήματα και αυτό θα το κάνει με το να αποφεύγει δαπάνες όπως ρυμουλκά αεροσκαφών και φορτωτές αποσκευών.

Δείτε αναλυτικά τις οικονομικές ζημίες που προκάλεσε ο κορονοϊός στην αεροπορική εταιρία

Μέχρι αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η αεροπορική εταιρία έχει ήδη χάσει 2,7 δις. δολάρια. Αναμένεται να χάσει ακόμα 10 δις. δολάρια μέσα στο 2021.

Όσο για τον Όμιλο, έχει χρέος παραπάνω από 1,5 δις. δολάρια από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος Άντριου Ντέιβιντ ανέφερε «Έχουμε μια τεράστια δουλειά μπροστά μας για την αποπληρωμή του χρέους και γνωρίζουμε ότι οι ανταγωνιστές μας μειώνουν επιθετικά το κόστος των ταξιδιών».

Related posts

Αφρικανική σκόνη: «Πνiγnκαν» Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα και Κιάτο – Συγκλονιστικές εικόνες

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα