Ραγδαίες εξέλιξεις: Συνελήφθη 42χρονος επειδή βρήκε πορτοφόλι με 2.500 ευρώ και το κράτησε

by Newsroom i-diakopes.gr
Ραγδαίες εξέλιξεις: Συνελήφθη 42χρονος επειδή βρήκε πορτοφόλι με 2.500 ευρώ και το κράτησε

Συλλήψεις και δικογραφίες από την αστυνομία για περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης

Σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται η περίπτωση 42χρονου ο οποίος βρήκε ένα πορτοφόλι με 2.500 ευρώ και το κράτησε, καθώς και αυτή τεσσάρων ατόμων, τα οποία μετέφεραν με ΙΧ σίδερα τα οποία είχαν κλέψει από αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο.

Ραγδαίες εξέλιξεις: Συνελήφθη 42χρονος επειδή βρήκε πορτοφόλι με 2.500 ευρώ και το κράτησε

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις για περιπτώσεις κλοπών και απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα:

– Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 33 ετών, για διακεκριμένη κλοπή και απάτη με υπολογιστή, καθώς με τρεις έτερους συνεργούς τους, ηλικίας 29, 29 και 36 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Δεκεμβρίου του 2023 έως 24-02-2024, προέβησαν στην κλοπή (3) κινητών τηλεφώνων, τσάντας που περιείχε τρεις τραπεζικές κάρτες και (1) τραπεζικής κάρτας, με τις οποίες προέβησαν σε συναλλαγές συνολικής αξίας 181 ευρώ. Στο πλαίσιο της υπόθεσης, συνελήφθη, επιπλέον, 43χρονος αλλοδαπός, για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε το ένα από τα παραπάνω κινητά τηλέφωνα.

– Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκηδόνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών (τρεις άντρες και μία γυναίκα), ηλικίας 40, 23, 30 και 36 ετών αντίστοιχα, για κλοπή, διότι κατά τον έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας στο Πλατύ Ημαθίας, απογευματινές ώρες χθες (26-02-2024), διαπιστώθηκε να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. όχημα, ιδιοκτησίας του 23χρονου, κλεμμένα σίδερα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

– Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να έχει ιδιοποιηθεί πορτοφόλι που βρήκε στο έδαφος, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και χρυσό σταυρό. Το πορτοφόλι με το σύνολο του περιεχομένου του παραδόθηκαν στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Προτεινόμενα