Για πρώτη φορά μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Αναστασία Πλακιά, το τρίτο παιδί της οικογένειας που επλήγη ανεπανόρθωτα από την ανείπωτη τραγωδία, τοποθετήθηκε δημόσια. Αφορμή στάθηκαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (26/1) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στη μνήμη των θυμάτων.
«Δύο χρόνια ζητάμε δικαίωση»
Η οικογένεια της Αναστασίας Πλακιά θρηνεί την απώλεια των δίδυμων αδερφών της, Χρύσας και Θώμης, καθώς και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας, που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Η Αναστασία μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εκφράζοντας τα συναισθήματά της και τη βαθιά οδύνη της οικογένειάς της για την τραγωδία.
«Δύο χρόνια ζητάμε δικαίωση. Είναι δυνατόν 2 χρόνια μετά να ζητάμε ακόμα δικαίωση;» δήλωσε και πρόσθεσε:
«Θρηνώ και τις 3 αδερφές μου. Είχαμε μόνο 3 χρόνια διαφορά. Μαζί κάναμε όνειρα. Μια εβδομάδα πριν συζητούσαμε και κάναμε σχέδια για τα γενέθλια της Αναστασίας. Λίγες μέρες μετά κάναμε τα εννιάμερά τους»
«28/2/2023 ήταν μια δολοφονία 57 ανθρώπων. Ήταν εντυπωσιακό πως κινητοποιήθηκε όλη η Ελλάδα χθες τόσο γρήγορα. Ήταν χείμαρρος από άκρη σε άκρη. Χθες απέδειξαν ότι υπάρχει ανθρωπιά μέσα από ένα ηχητικό που ακούσαμε όλοι και όχι μόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι χθες απέδειξαν ότι μέσα σε όλο τον Γολγοθά αυτόν που περνάμε, είναι δίπλα μας, απαιτούν μαζί μας δικαιοσύνη, το αυτονόητο. Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου που ήταν όλοι μαζεμένοι έστω και στις δικές τους τις πλατείες, είναι ο μόνος λόγος που έκανα εμφάνιση μετά από αυτά τα δύο χρόνια.
Ένιωσα την ανάγκη να με δουν και να τους κοιτάξω στα μάτια και αυτό που αντίκρισα, δεν περιγράφ