Ραπτόπουλο Αγράφων: Σε καραντίνα τέθηκε όλο το χωριό λόγω κορονοϊού

Ραπτόπουλο Αγράφων: Δείτε τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο χωριό

Ραπτόπουλο Αγράφων: Σε καραντίνα τέθηκε το χωριό Ραπτόπουλο στα Άγραφα με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χωριό διαπιστώθηκε έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Και ύστερα από σχετική σύσκεψη, αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου.

Το χωριό σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011 έχει 595 μόνιμους κατοίκους.

Τα νέα μέτρα πρόκειται να ισχύσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου και έπειτα θα αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση.

Δείτε αναλυτικά τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους κατοίκους του χωριού Ραπτόπουλο στα Άγραφα

Στα νέα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας στο χωριό, προβλέπονται τα εξής:

Αρχικά, αποφασίστηκε η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ΄οίκον για τους κατοίκους. Δεν μπορούν πλέον να μετακινηθούν εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας του Δήμου τους.

Ακόμα, αποφασίστηκε να μεριμνήσουν τόσο ο Δήμος Αγράφων όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή προϊόντων πρώτης ανάγκης, δηλαδή τροφίμων και φαρμάκων στους κατοίκους.

Τέλος, αποφαίστηκε να μεριμνήσει η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας σε περίπτωση ανάγκης προσωπικού και μέσων, εφόσον απαιτηθεί.

Η επιτήρηση για τον κατ’ οίκον περιορισμό καθώς και τον γεωγραφικό περιορισμό των κατοίκων του χωριού θα πραγματοποιείται από τις αστυνομικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κοντινά χωριά στο Ραπτόπουλο, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για τα χωριά Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα