“Ρε μπαγάσες, δεν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ DNA – RNA και ξαφνικά τι..γίνατε εντατικολόγοι;”: Η ανάρτηση εναντίον των αρνητών

by Τόνια Τζαφέρη
“Ρε μπαγάσες, δεν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ DNA – RNA και ξαφνικά τι..γίνατε εντατικολόγοι;”: Η ανάρτηση εναντίον των αρνητών

Η συγκλονιστική ανάρτηση του 42χρονου πνευμονολόγου που έφυγε από την ζωή από κορονοιό

Εκατοντάδες είναι εκείνοι που χάνουν καθημερινά την μάχη με τον κορονοιό και μάλιστα σε νεαρή ηλικία. Ένας γιατρός μόλις 42 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική με covid.

Πιο αναλυτικά συγκλονιστική είναι η ανάρτηση του 42χρονου πνευμονολόγου, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020, στο νοσοκομείο Αττικόν, δίνοντας σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ βρισκόταν διασωληνωμένος.

Ο 42χρονος γιατρός, που ήταν ένα ακόμη θύμα του κορωνοϊού, ήταν μόλις 42 ετών και πατέρας τριών παιδιών, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς αντιμετώπιζε βρογχικό άσθμα.

Εκτός από το ιδιωτικό ιατρείο ο γνωστός πνευμονολόγος εργαζόταν και σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ είχε σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2020, ο 42χρονος, Αντώνης Χατζηγεωργίου, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τον κορωνοϊό, εξηγώντας στους συνωμοσιολόγους ότι η Ιατρική δεν είναι απλό πράγμα..

Η ανάρτηση του πνευμονολόγου τον Αύγουστο του 2020

Περί Ιατρικής Ο Λόγος

«Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς δεν φτουράει μια σε αυτόν τον κόσμο.

“Ρε μπαγάσες, δεν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ DNA – RNA και ξαφνικά τι..γίνατε εντατικολόγοι;”: Η ανάρτηση εναντίον των αρνητών

Αλλά ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε Στα ιατρικά ρε φίλε; Σε αυτά που χρειάζονται κανα δυο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA, βακτηρίων και ιών, μεταγραφής και μετάφρασης, θνησιμότητας και θνητότητας; Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”;

Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους; Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη “βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου; Και ξαφνικά τι;

Η οργή του πνευμονολόγου για όσους έχουν άποψη περί ιατρικής

Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος; Όχι αδερφέ. Δεν στο παίζω έξυπνος. Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο, πάω να το παίξω εκπαιδευτικός στο παιδί μου και καταλήγουμε τσακωμένοι εγώ στο ένα δωμάτιο αγκαλιά με τη Λόλα και αυτό στο δικό του…Όχι λοιπόν. Δεν στο παίζω έξυπνος και υπεράνω γιατί ο καθένας έχει το δικό του βάρος σε αυτή τη ζωή. Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα, δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη.

Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες. Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις , υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα.

Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας

“Ρε μπαγάσες, δεν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ DNA – RNA και ξαφνικά τι..γίνατε εντατικολόγοι;”: Η ανάρτηση εναντίον των αρνητών

Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα “τα εμβόλια σκοτώνουν”.

Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν ειναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της», είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook, τον Αύγουστο, ο γιατρός Αντώνης Χατζηγεωργίου δίνοντας τη δική του απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας.