Ρέθυμνο κακοκαιρία: Γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε πισίνα από την κακοκαιρία

by i-diakopes.gr

Ρέθυμνο κακοκαιρία: Η Κρήτη μετράει τις πληγές της από την καταστροφική κακοκαιρία

Ρέθυμνο κακοκαιρία: Χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ύπαρξη ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Αλλά και θυελλωδών ανέμων στην Κρήτη. Πράγματι, η κακοκαιρία έπληξε το νησί, το οποίο σήμερα είναι αντιμέτωπο με εικόνες καταστροφής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ρέθυμνο, το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Περάματος από τα νερά μετατράπηκε σε πισίνα. Το νερό κάλυψε ως και το γκολστόπ του γηπέδου.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές εικόνες από την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή του Ρεθύμνου και την υπόλοιπη Κρήτη

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπέρασαν τις 100. Ενώ οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Δήμος Χερσονήσου αντιμετωπίζουν τεράστιες πλημμύρες. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικης επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους είναι ο Ανισαράς, η Ανάληψη, το Κουτουλουφάρι και η Σταλίδα.

Μάλιστα, επιχείρηση της ΕΜΑΚ επιχείρησε στην παραλιακή ζώνη των Γουρνών, καθώς όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. Έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Ρέθυμνο κακοκαιρία: Γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε πισίνα

Ρέθυμνο κακοκαιρία: Γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε πισίνα

Ρέθυμνο κακοκαιρία: Γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε πισίνα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα