Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης»

Ερντογάν: Οι επίσημες δηλώσεις μετά την επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η ομιλία του στο Κογκρέσο ήταν αρκετή για να ανάψουν και πάλι τα αίματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις… με τον Ερντογάν προχωρά σε δηλώσεις κατα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μόλις 2,5 μήνες μετά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… γκρεμίζει κάθε γέφυρα επικοινωνίας μαζί του με τον πλέον επίσημο τρόπο. Μετά τα «καρφιά» από κυβερνητικά στελέχη για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίασε του υπουργικού συμβουλίου ότι «για μένα ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια»!

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε πως «δεν αναγνωρίζω πλέον τον Μητσοτάκη. Δεν θα του μιλήσω άλλο. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας μαζί του. Αλλά πήγε στις ΗΠΑ και επέκρινε την Τουρκία (στο Κογκρέσο). Μπορεί να δημιουργήσει τόσες στρατιωτικές βάσεις με άλλους. Η Τουρκία είναι αυτάρκης».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η συνεδρίαση του συμβουλίου εταιρικής σχέσης Τουρκίας – Ελλάδας δεν θα πραγματοποιείται πλέον. «Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν την απόφασή τους για τα F-16 κοιτάζοντας τι θα έλεγε ο Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία έκανε λάθος να δεχτεί ξανά την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Ερντογάν και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει τους Γκιουλενιστές. «Η Αθήνα έχει δημιουργήσει 10 στρατιωτικές βάσεις, εναντίον ποιών; Συνεργαζόμαστε μόνο με αξιότιμους πολιτικούς που κρατούν τον λόγο τους».

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη